Hoppa till sidans innehåll

SM och Pingisiadens Riksfinal del 2

12 MAR 2009 18:30
Lördag eftermiddag
Pingisiadens Riksfinal gick av stapeln i samband med Senior-SM som i år arrangerads av BTK Rekord i Helsingborg. På lördag var det dags för poolspel. Oscar mötte Albin Jeppson från IFK Lund i första matchen.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:35

Det var väldigt nervöst vilket tyvärr visade sig i spelet som var krampaktigt. Det blev i och för sig bättre och bättre under matchen vilket visade sig på set siffrorna men tyvärr för sent och det blev förlust med 3-11, 9-11, 15-17. Nu var det bara att ladda om till nästa match där Adam Blomqvist, Söderhamn stod för motståndet. Adam har gjort väldigt stora framsteg sedan Talangjakten och det var en spelmässigt jämn match där Oscar dock vann med 3-0 i set. I den tredje och avgörande matchen om avancemang stod Johan Kjerrman-Lindén på andra sidan bordet. Han och Oscar möttes två gånger under talangjakten och båda gångerna vann Oscar, även denna gång gick det vägen och Oscar vann med 14-12, 11-7 och 11-9 i en match som visade att det viktigaste är inte att slå hårdast utan att slå in bollen på bordet. Både Jeppson och Oscar fick därmed 2 segrar var och Oscar blev pool-tvåa på grund av inbördes möten och avancerade till A-slutspel.

 

Även slutspelet i HJ20 skulle dra igång på lördagen. Simons öppningsmatch var mot Linus Brännström där han spelade nästintill felfritt och vann komfortabelt 4-0. Tobbe spelade även han bra mot deffen Gustav Eriksson som han har bra koll på sedan Ängbytiden. Nästa match blev det däremot tyvärr förlust mot bollsäkre Harald Andersson med 4-1 efter att Harald spelat drömpingis de första två seten. Tobbe kom i och för sig igen i tredje och vann det enkelt med 11-6 men sedan spelade Harald upp sig samtidigt som Tobbe blev lite försiktig och hade vissa problem med Haralds backhand vilket resulterade i förlust i de följande två seten.

 

Ange alt-text här.

BH smasch av Tobbe

 

Simon fick sig en riktig körare mot Bachstätter där han första har ledningen med 2-0 och 10-9 men förlorar det setet. Hastigt men mindre lustigt ligger han sedan under med 4-9 i skiljesetet, men gör en jättevändning och vinner med 11-9 och är klar för kvartsfinal! Väl där möter han Hampus Söderlund och spelar riktigt bra pingis och vinner 4-2.

 

Söndag morgon

Efter en god frukost var det dags för uppvärmning och inslagning både för Simon och Oscar.

Pingisiaden låg först i tidsprogrammet och i första matchen mötte Oscar Anton Källberg, Borlänge BTK och det slutade tyvärr med förlust 11-9, 11-8, 11-13, 11-5.

 

Ange alt-text här.

Oscar mot Källberg

 

Hade Oscar fått första set hade det dock kunnat se annorlunda ut. Efter kvartsfinalen återstod det 2 placeringsmatcher för Oscar och i den första fick Oscar möta Jakob Kadziolka. Det blev en vinst med siffrorna: 12-10, 11-7 och 11-8, härligt! I matchen om 5-6 plats fick Oscar möta Johan Gummesson, Dänningelanda som besgrade Anton Johansson med 3-0 i matchen innan. Oscar förlorade första set med 9-11, andra med 6-11 och låg under med 8-10 i tredje set. Det såg verkligen mörkt ut, Oscar lyckas dock vinna setet med 12-10 och matchen levde. Fjärde och femte set blev lika jämna, 12-10 samt 12-10. Det var verkligen en arbetsseger och en fin prestation att endast förlora 2 matcher under helgen och erövra en 5:e plats.

 

Simon skulle nu spela semifinal mot Johan Sondell, Söderhamn. Det blir en gastkramande match där Simon öppnade starkt och tog ledningen med 3-1. Sedan tar Sondell ikapp, men i skiljesetet ser Simon vassare ut. Han gick upp till 10-8, men väl där tog det stopp och det blev till 10-12 och seger för Sondell.

 

Ange alt-text här.

Trevlig läsning för en CBTK’are

 

Trots en otroligt tung förlust i sista matchen så blev det en bronspeng för Simon, och en riktigt stark prestation!

 

Ange alt-text här.

Prisutdelning i HJ20

Speciellt med tanke på att Simon har ett par år kvar i klasssen. J

 
Skribent: OP Senior och Simon Arvidsson

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info