Hoppa till sidans innehåll

Safir Internationella 2009 lördag

22 FEB 2009 20:16
Ny dag och i och med det nya möjligheter. Inspirerade av att kolla in killen på bilden som tävlade dagen innan äntrade Anders Sjöstedt, Simon Arvidsson, Tobias Bergman, Robin Harrysson, Oskar Hildebrand och Oscar Perman arenan.
  • Skapad: 22 FEB 2009 20:16

  Ange alt-text här.

 J-O Waldner i Herrar Elit

HJ20

Tobbe, Simon och Robin var med i HJ20. Start kl:09.00 för Tobbe som fick ta sig an Martin Singh från Ängby som han har mött ett otal gånger förut och de turades om att vinna varsitt set i denna matchen. Tyvärr var det Martin som vann första set och även matchen med 3-2 i set. Robin fick samtidigt möta Kirill Schetinkin från Ryssland i en match där Robin aldrig riktigt var nära utan förlorade med 3-0 i set. Nu hade klockan blivit strax efter 10 och det var dags för Simon att göra entre i HJ20. Simon fick ta sig an Liam Pitchford från England och Simon la i och för sig första set med 9-11 med tog sedan tre raka set och vann med 3-1 i set. Simon fortsatte snabbt till nästa match där Michal Lebeda från Tjeckien inte gavs en chans utan tjecken fick stryka på foten med 3-0 i set. I nästa omgång mötte Simon spelade mot Harald Andersson, Spårvägens och vann återigen.

 

Simon framme vid nätet 

 

Nu var det dags för Simon att möta Marcelo Aguirre, Ängby som var seedad i klassen och som visade sig vara för svår för Simon idag och Simon förlorade med 1-3 i set. Simon var dock nöjd med sitt spel utom i sista set där han tyckte at han inte kom upp i normal standard. Det blev alltså till slut en kvartsfinalplats för Simon

 

H1

Robin var även med i H1 där han tyvärr la med 3-0 mot Marc Caymel från Katalonien.

Sjöstedt spelade även han i H1 och Sjösted hade oturen att möta den seedade japanen Ikeda Kazumasa i sin match och förlorade med 1-3 i set

 

P11

Oscar Perman:s första match i poolspelet i P11 och för motståndet stod Joakim F Brink, Eslöv (som vann Talangjakten tidigare i år) och han visade sig vara för svår och Oscar förlorade med 3-1 i set. Sedan mötte han Slim Hsine, Tunisien i en match som Oscar vann med setsiffrorna 3-2. Nu var dags för OP:s sista poolmatch och förutsättningen var den att om han vann den så hade han möjlighet att gå vidare till slutspel och på andra sidan bordet stod Bogdan Tikhonov, Ryssland som tidigare hade besegrat Brink med 3-1. Oddsen var alltså inte på Oscar sida.

 

 

Oscar siktar in sig

 

Oscar förlorade knappt de två första seten med 11-9 och 11-8 innan han kunde vända och vinna de följande tre seten, alla med 11-7. Brink slog Slim på andra bordet med 3-1 i set och därmed har tre spelare 2 segrar var i poolen. När pool resultatet väl sattes upp hade det följande utseende:


Group 7                                          MP   MP  GQ

1 450 Bogdan TIKHONOV, Russia TTA    5     3    5/4

2 184 Joakim F BRINK, Eslöv AI            5     3    4/4

3 095 Oscar PERMAN, Carlstad BTK       5     3    4/5

4 587 Slim HSINE, Tunisia TTA             3

 

Tyvärr visade det sig alltså att Oscar hade förlorat 1 set för mycket och han blev därmed 3:a i poolen. Dock en helt klart godkänd insats med tanke på att Tikhonov sedan gick ända till kvartsfinal i tävlingen.

 

P14

Oskar Hildebrand fick möta Jesper Gummersson i första rundan i P14, den match förlorade han tyvärr med 1-3.

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info