Hoppa till sidans innehåll

Safir 2012 - landslagsdebut

29 FEB 2012 12:00
I årets upplaga av Safir var det dags för Oscar Perman att göra debut i landslagadressen då han fick representera Sverige i ITTF:s kadettklass.
På fredag kväll var det landslagssamling på spelarhotellet för lite snack och information om helgen.
  • Skapad: 29 FEB 2012 12:00

Kadettklassen började med poolspel.  I poolen fick Oscar Andreas Levenko från Österrike, Bendik Thorfinsson från Norge och Jan Nyberg från Finland.

 

Oscar_5

Första matchen var mot Levenko. Han var den seedade spelaren i poolen så det var bara att vänta sig en hård match.  Oscar stod upp bra och det var en match som han skulle ha kunnat vinna. Det som avgjorde matchen var bland annat två bra servar av Levenko vid ställningen 7-7 i fjärde set, vilket gjorde att Levenko fick övertaget med 9-7. Sedan kunde inte Oscar komma tillbaka utan det slutade med setförlust med 9-11 och 1-3 i första matchen.
I andra matchen mot norrmannen Bendik ledde Oscar spelet hela tiden och vann komfortabelt med 3-1 i set. Eftersom Jan från Finland också hade en förlust och en vinst betydde det att sista matchen mellan Jan och Oscar skulle vara avgörande för vem som skulle gå vidare till slutspel.
Oscar visade ingen som helst nervositet utan tog direkt kommandot i matchen och gav aldrig finnen någon chans. Matchen slutade 11-3, 11-2 och 11-6. Vinst med 3-0 och avancemang till slutspel som grupptvåa. Härligt.

I slutspelets första omgång fick Oscar möta Artur Abusev från Ryssland som är defensivspelare. Oscar visade bra tålamod och spelvariation och vann matchen i 3 jämna set.
I andra omgången som var 16-del var det dags att ta sig an Can Akkuzu från Frankrike som är rankad som 1:a i Europa bland kadetter.

 

Oscar_3

Oscar spelade riktigt bra pingis och varierade spelet bra i första set och vann det med 11-8. I andra och tredje set fick Oscar problem med fransmannens returer och förlorade de båda seten.  I fjärde set rann det iväg lite väl fort i början och Oscar kunde inte komma tillbaka utan det blev förlust med 1-3 i set.

En helt klart godkänd debut i den blågula dressen som garanterat gav mersmak. :)

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info