Hoppa till sidans innehåll

Safir 2012 – CBTK

28 FEB 2012 21:50
På årets upplaga av Safir representerade Isak Eliasson och Oscar Perman Carlstad BTK:s färger i klasserna P15 och HJ17
  • Skapad: 28 FEB 2012 21:50

I P15:s första matchen fick Oscar möta Ali Alakadrawi från Saudi-Arabien. Oscar vann första och andra set med 11-4 och 12-10, sedan vände matchen och Oscar förlorade tredje och fjärde set. Därmed var det 2-2 i set och dags för skilje set. Här hamnade Oscar i underläge med 4-6 och det såg faktiskt ut som matchen skulle rinna iväg men Oscar kom tillbaka och vann avgörande set med 11-7. Isak fick i sin tur ta sig an en ryss, Maxim Kilarev, och här hade Isak inga som helt problem utan vann övertygande i tre raka set 11-7, 11-2 och 11-4. 

I andra omgången fick Isak Ming Han Maxxe Tay från Singapore som spelade med pennfattning. Isak spelade riktigt bra och gav inte sin motståndare några större utrymmen och vann även denna match i tre raka set.   
Oscar fick en WO-seger i sin andra match och i tredje matchen var det dags att ge sig på Andrey Semenov från Ryssland. Här visade Oscar ingen misskund utan spelade smart och vann med klara siffror 11-6, 11-3 och 11-7. Isak i sin tur fick Brian Afandor från Puerto Rico och här tog det tyvärr stopp för Isaks del och det blev en förlust. 

I fjärde omgången som var 8-del stod andraseedade Ka Tak Hung från Hongkong för motståndet för Oscars del och han visade sig vara för svår så det blev en förlust för Oscar och en slutlig 9:e plats.

 

I HJ17 fick Oscar först ta sig an Luan Oliveira från Brasilien. Oscar tog relativt enkelt första set. I andra lyfte sig dock Luan och vann med 11-9. Sedan turades de som att vinna varsitt set vilket gjorde att matchen gick till skiljeset. Där följdes de båda åt fram till 5-7 där Oscar returnerade Luans serve runt nät och det var spiken i kistan. Därefter släppte inte Oscar en poäng utan vann 6 raka bollar och därmed hela matchen. Isak å sin sida fick Vitor Ishiy från Brasilien som motståndare och han gav inte Isak någon chans att komma in i matchen utan det blev respass direkt tyvärr.

I andra omgången i HJ17 stod seedade Daryl Hung från Hongkong för motståndet och han skulle visa sig vara en svårare nöt att knäcka för Oscar. I första och andra set var Oscar inte med och de förlorades klart mycket på grund av Oscar spelade forehand i alltför hög grad. Efter att ha rättat till detta vann Oscar tredje set med 12-10 och hade även setboll  i fjärde set vid ställningen 10-9. Tyvärr kunde inte Oscar tvinga fram ett skiljeset utan det blev förlust med 10-12 och i matchen med 1-3.

 

Helt klart godkänd insats av båda spelarna.

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info