Hoppa till sidans innehåll

Safir Internationella

28 FEB 2013 18:08
I helgen som gick så avgjordes Safir internationella i Örebro. Det är en stor internationell tävling som lockar många duktiga spelare från ett stort antal länder, bland annat Japan, Thailand, Frankrike och många andra. Det är därmed ett utmärkt tillfälle att få prova på många olika spelstilar och möta riktigt duktiga spelare som ligger högt på världs- och Europarankingen i sina åldersklasser. Från klubben ställde Oscar Perman upp i Herrar Elit HE (150 startande), Herrjunior 20 HJ20 (106 startande) och Pojkar 15 P15 (86 startande).
  • Skapad: 28 FEB 2013 18:08

Först klassen ut var Herrar Elit och den är en av få klasser som är poolklass. Oscar vann första matchen mot Marko Medugorac, Kanada med 3-1, i andra matchen mot Espen Rönnberg var det däremot betydligt tuffare och där blev det en klar förlust. Sista matchen blev alltså avgörande för avancemang eller inte och där stod Malte Möregårdh för motståndet. Efter att spelaran turats om att vinna seten gick matchen till skiljeset. Där blev det en skräpstart och ett underläge på 1-4 som Oscar aldrig kunde hämta upp tyvärr utan det slutade med förlust med 6-11 i skiljeset.

Resten av fredagen ägnades åt att se slutspelet i Herrar Elit och att heja fram våra tre svenska legendarer, Waldner, Persson och Applegren.

 

Andra klassen var HJ20 på lördagen morgon och det var en cupklass med direktutslagning. I första omgången besegrade Oscar Lewis Summer från England i tre klara set. I andra matchen Ricardo Jimenez från Puerto Rico och även den matchen vanns, dock med 3-1 i set. I tredje omgången tog det dock stopp efter förlust mot Kevin Nilsson Halmstad.

 

Efter lunch var det dags för P15 som även den var cupklass och första matchen mot Valentin Henin vanns med 3-1 innan det blev dags att äntra hagen mot Masato Kakitsuka Japan som var rankad 2 i klassen (det blev även till slut en 2:a plats i turneringen) och 66:a i världen för 17-åringar.

Oscar_Masato_2013

Oscar mot Masato

Det blev inte helt oväntat en förlust i tre raka set med det bjöds på några fina bollar. 

 

Safir är som alltid en bra och lärorik tävling och även om man inte spelar så är det nyttigt att sitta på läktaren och se riktigt bra pingis.

Närmast för Oscars del väntar nu HJ20-SM i Karlskrona denna helg.

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info