Hoppa till sidans innehåll
Foto: Perman Ola

Safir Internationella

07 MAR 2014 22:00
Den 19-23/2 avgjordes Safir internationella med deltagande från totalt 37 länder, som vanligt kom Japan med en stor trupp och som vanligt skulle det visade sig vara de flesta väldigt duktiga. Förutom de öppna klasserna under helgen spelas det junior och kadettklasser som endast är öppna för spelare som representerar sina respektive landslag.
Från CBTK deltog Pontus Johansson, Oscar Perman samt representerande Norge Rebekka Carlsen som spelar i CBTK’s Div1 damlag
  • Skapad: 07 MAR 2014 22:00

ITTF Junior singel och dubbel

Oscar och Rebekka uttagna att representera respektive landslag i singel samt dubbel som avgjordes under onsdag och torsdag.

För Rebekka som spelade dubbel med Ilka Doval blev det tufft i dubbel och det blev förlust i första matchen.

Oscar i par med Emil Bergström vann sin första dubbelmatchmed 3-0 i set innan det blev förlust i andra matchen mot ett mixat par från Tyskland och USA med siffrorna 9-11, 11-9, 6-11 och 9-11. Med lite mer träning innan så hade det nog kunnat bli ett annat resultat.


I singelspelet hamnade Rebekka i en 4-pool där det först blev förlust mot en spanjorska följa av en vinst mot en spelare från Egypten innan det var dags för en avgörande match för avancemang till A-slutspel mot Katarzyna Galus från Polen. Efter ett jämnt första set som tyvärr förlorade med 9-11 blev det även förlust i andra set. Rebekka lyfte sedan sitt spel och vann tredje set med 11-8 och i fjärde
var det riktigt jämn och spelarna följdes åt efter 10-10 ända upp till 15-15 innan Katarzyna tyvärr kunde dra ifrån till 17-15. Dock avancemang till B-slutspel.

För Oscars del så hamnade han i 3-pool med en tysk samt en japan. Mot Japanen öppnade Oscar bra och vann första set. Han höll även emot väldigt bra i de följande seten, dock lyfte japanen sitt spel och det slutade med en 1-3 förlust. I matchen mot tysken som var den högst rankade i poolen blev det riktigt jämnt och det hela avgjordes inte förrän i skiljeset, dock till tyskens fördel. I och med det avancemang till B-slutspel även för Oscars del.

B-slutspel

I B-slutspelet spelade både Rebekka och Oscar riktigt bra och för Rebekka’s var det ett par tuffa matcher vanns på väg till finalen där hon vann en övertygande 3-0 seger mot en holländska.

 

Oscar_5

Oscar Perman

Oscar var nog lite revanschsugen för han började med fyra raka 3-0 vinster där det inte blev riktigt spännande i någon match. I finalen blev det en 3-1 seger över sin dubbelpartner Emil Bergström.

Seger i B-slutspelet för bägge två, grattis! 

Värt att notera är att singelklassen mötte både Rebekka och Oscar minst 6 olika nationaliteter på sin väg till segern.

Helgen

Under helgen var det HJ20, HJ17, H1 samt HE som gällde för grabbarna. Tyvärr har skribenten inte koll på om Rebekka även spelade under helgen så därav avsaknaden av kommentarer om detta.


Oscar var först ut i HE och den spelas med ett inledande poolspel, Oscar fick en tysk, en japan och Carl Ahlander i poolen. Tyvärr förlorades alla matcherna när Oscar visade upp ett bra spel och tvingade bl.a. Calle till skiljeset.


Herrar 1 var cupklass och Oscar vann sina två första matcher innan det tog stopp mot en seedad japan. Pontus hade ”turen” att få möte den första seedade fransmannen direkt i första matchen men Pontus stod emot riktigt bra och tvingade fransmannen till skiljeset. Tyvärr slutade det till fransmannens fördel.


I HJ20 började Pontus med att besegra en dansk med 3-1 innan det återigen stod en japan på andra sidan bordet. Det slutade med förlust med siffrorna 7-11, 11-13, 11-9 och 12-14 så Pontus hade helt klart häng på japanen. Oscar öppnade bra och vann första matchen mot Andreas Holling från Norge med 3-1 innan det var hans tur att ta sig an en japan. Oscar gav dock inte japanen någon chans utan vann i tre raka set. I tredje omgången tog det dock stopp mot Simon Berglund.


Sista klassen var HJ17 där endast Oscar deltog. Han började med att vinna första matchen för att sedan förlora i omgång 2 mot Anders Eriksson från Söderhamn.


Sammanfattningsvis riktigt bra spel i många tuffa matcher av alla och grattis till segern i B-slutspelet till både Rebekka och Oscar!

Skribent: Ola Perman
Epost: This is a mailto link

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info