Hoppa till sidans innehåll

Safirs Internationella 2009 fredag

21 FEB 2009 19:53
Safir är Safir. Många klubbar. Mycket folk. Många länder. Mycket känslor. Safir är Safir. Totalt sett 687 spelare och 2800 matcher sammantaget i de olika klasserna. 37 olika länder....
  • Skapad: 21 FEB 2009 19:53

...Bland annat exotiska länder som Sri Lanka, Puerto Rico, Dominikanska Republiken, El Salvador, Paraguay, Thailand och Uzbekistan.

 

Ange alt-text här.

Kvartsfinalmöblerad A-hall

  

En spelare från det sistnämnda landet fick jag möta. I den sista matchen i gruppspelet besegrades den unge Zohid Kenjaev från Uzbekistan med 3-2 i set. Detta gjorde att jag gick vidare som grupptvåa efter att ha vunnit med 3-0 mot Christoffer Harrysson, Södertälje och förlorat mot Ärtemarks engelsman David McBeath med 0-3 i set.                             

 

VIDARE

 

Anders kom också han grupptvåa efter två vinster och en förlust. Förlust mot den duktige kinesen, Zhuo Xun Liao, från elitserieklubben Mariedal. Vinster mot ung engelsman och italienare gjorde alltså att även Anders gick vidare till slutspel.   

 

VIDARE

 

Så gjorde även Tao som grupptvåa efter att ha förlorat jämnt mot Lukas Rydén, Falkenberg, med 2-3. Dock efter bra spel. Framförallt i andra set, då Tao ledde med 10-0 (hade då 1-0 i set), då han sportsligt valde att slå bollen i nät avsiktligt.

                                  

VIDARE

 

Simon hade en lugn resa i gruppspelet och vann alla matcher mot spelare från Italien, Dominikanska Republiken och Enköping (obs! inget land – dock Sveriges närmaste stad enligt dom själva).

                                  

VIDARE

 

Tobbes grupp måste rankas som den svåraste. Efter att ha pressat den svenskkubanske spelaren Pereira med 9-11 i skilje vann han den nästkommande med 3-1. Då trodde vi på avancemang även för Tobbe. Men knapp förlust i sista matchen mot dansken Stonor, gjorde att Tobbe åkte ur gruppen. På ett set.

                                  

I slutspelet väntade tungt motstånd. Jag mötte en bra deff från Japan och var inte nära att vinna. Anders förlorade även sin match mot en bra spelande Harald Andersson, som i matchen efter vann mot Wang Qing, Ärtemark. Simon vann mot Simon Nilsson, Växjö, men fick sedan respass av Lukas Rydén, Falkenberg.

 

Tao förtjänar ett eget stycke. Efter att ha vunnit mot engelsmannen Chen Po Huang med 3-1 slog han även den unge elitseriespelaren Kristian Karlsson, Rekord, med 3-1 i set. Starkt gjort att komma bland de 32 bästa. För där var det stopp. Elitserielaget Gröstorps kines Zhi Jiang Hong blev för stor, och förlust med 1-3. Men Tao pressade kinesen (den andre alltså) en aning.

 

Resultaten i helhet blev som följer. Märk J-O Waldner som 8:a. Det måste även sägas att Vinnare av damklassen, som också den lockade görstarkt startfält, vanns av ”fru Tao” Zhang Yanan, som besegrade kompisen, och då menar jag verkligen kompisen, med det roliga namnet, Tingting Wang, som representerade en spansk klubb, med 3-2 i set. Starkt och en glad Zhang och Tao kan se tillbaka på en lyckosam tävling.

 

Ange alt-text här.

 

Sammantaget. 4 av 5 vidare från gruppspelet. 2 av 5 klarade den första omgången efter poolspelet. 1 av 5 klarade den andra omgången. Sedan var vi ute allihopa. En efter en. Som tio små negerpojkar. Fast vi var fem. Och fast att det var en kines, inte negerpojk, som gick längst.

 

Men det brukar ju kineser göra i bordtennis…

Skribent: David Lundeteg

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info