Hoppa till sidans innehåll

Simon i Luxemburg

16 APR 2010 09:18
Jag har nu varit på en seniortävling i Luxemburg. Det är en väldigt passande tävling för mig eftersom inte de allra bästa i världseliten är med, men många spelare som ligger runt 200 i världen deltar. Det börjar med lag som är en vanlig utslagsturnering där jag spelade i lag med Viktor Brodd, men i singel är det speciellt för man spelar om alla placeringar. I singelspelet spelar man minst sex matcher, så oavsett hur det går får man spela många bra matcher.
  • Skapad: 16 APR 2010 09:18

I lag fick jag och Viktor en ganska enkel öppningsmatch då vi mötte Luxemburg III och vi vann med 3-0 även om vi var lite ringrostiga i dubbel och vann i skilje.

 

Brodd

 

Nästa match kom att bli betydligt tuffare då vi mötte det andraseedade laget som hade ett tremannalag med spelare från Serbien, Frankrike och Rumänien! Jag började mot Jeremy Petiot där jag började väldigt bra med att vinna första och hade läge att vinna andra, men han blev för svår och det blev förlust 1-3. Viktor förlorade sedan mot Bosniern och dubbeln blev även den en förlust. Därmed var vi ute ur lagspelet.

 

I singel fick jag möta en spelare från Luxemburg som jag bör slå, och det såg även ut som att jag skulle göra det. Jag gick upp till 3-1 i set och 10-8, men jag lyckades inte knyta ihop säcken och det gick så långt så att jag förlorade hela matchen. Men i den här turneringen kan man fortfarande bli trea så det var bara att kämpa på. Jag vann därefter två ganska lätta matcher, men fick återigen stryk matchen efter mot en bra kille från Mexiko. Efter det fick jag kämpa om placeringarna 33-49. Väl där avslutade jag helt okey med att vinna två matcher och förlora en, så jag blev 37a totalt.

 

Sammanfattningsvis var det ingen lyckad turnering. Jag fick en tuff väg på grund av att jag förlorade första matchen ganska onödigt, och jag kom inte upp i min nivå under hela turneringen där jag tycker att jag ska ligga. Men det är alltid bra att åka på utlandsturneringar för att få erfarenhet och bra internationellt motstånd, så jag ångrar inte resan!

 

Den kille som det gick bäst för var Andreas Törnqvist som blev 11 i turneringen. Men den det gick klart bäst för var Malin Pettersson som gick in och vann hela turneringen, riktigt bra gjort!!

 

Malin

 

Av

Simon

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info