Hoppa till sidans innehåll

Slovenien Open och Danska Öppna

29 JAN 2009 11:00
Medan vi övriga var här hemma och spelade hade klubben en spelare som var ute på de stora tävlingarna: Slovenien Open och Danska Öppna. Eftersom det inte fanns möjlighet att rapportera från Pro Tour–tävlingarna direkt så kommer en intervju med Simon som var CBTKs representant på de två Pro Tour tävlingarna som precis har avslutats.
  • Skapad: 29 JAN 2009 11:00

Hur det gick i Slovenien Open?

Simon: Jo helheten blev helt okey till slut efter att ha pressat vinnaren av u21 tävlingen. Men jag var lite väl ojämn och förlorade några matcher där jag normalt sett vinner. I gruppspelet i seniorklassen började jag med att förlora mot Ricardo Walther som ligger lite efter mig på rankingen. Det konstiga i den matchen var att jag fick många servar bortdömda, jag har nog aldrig fått en bortdömd serve innan! Annars fick jag en bra match mot Kosowski som är en riktigt bra spelare och jag var med i seten men förlorade med 4-0. I u21-klassen gick jag vidare i och med vidarekval efter att ha förlorat en och vunnit en. Jag åkte sedan ut mot slutsegraren i u21, Abdel-Kader Salifou. Jag pressade honom rejält genom att leda med 3-2 i set och sedan ha ledning med bl.a. 7-5 i skilje.  

 

Placerade han inte sig ganska högt på J-VM? 

Simon: Nja, han åkte ut i åttondel. Hans bästa prestation på JVM 2007 var när han vann båda sina matcher mot Kina i lagsemifinalen!

 

Hur fungerade spelet?

Simon: I slutet av vidarekvalet och mot fransmannen kändes spelet riktigt bra. Då kunde jag stå upp bra när det blev loop-loop och jag fick många lägen efter serve. Felprocenten var lägre än vanligt.   

 

Vad tar du med från tävlingen, bra/dåligt

Simon: Det som var bra är att jag vet att om jag har en bra dag kan jag vinna mot de flesta spelare. Det som var lite sämre var att jag lätt blir negativ om det går dåligt, och att jag missar lite för mycket ibland. Detta ska jag såklart jobba på när jag kommer tillbaka till träning.  

 

Så du menar att även en såpass rutinerad spelare som du måste jobba med det mentala? 

Simon: Ja det får man väl säga :)

 

Skönt för våra yngre spelare att höra :) Hur jobbar du med den biten att alltid fokusera på nästa boll o.s.v.?    

Simon: Det gäller att intala sig att varje boll är viktig. Och när jag är trött och det är svårt att fokusera försöker jag tänka på mina mål med pingisen och veta att man måste ta fighten om man ska klara dessa mål. Då är det lättare att inte bara ge upp.

 

Danska öppna blev ingen höjdare, vad hände där?

Simon: Nej jag blev sjuk samma dag som jag förlorade mot Salifou, och sedan kunde jag aldrig repa mig från sjukdomen. Jag lämnade W.O till seniortävlingen och försökte spela u21, men eftersom jag inte spelat något på 6 dagar så var jag inte alls i form och resultaten blev inte alls som jag hade hoppats. Tråkigt att man blev sjuk just nu men det kommer förhoppningsvis fler sådana här Pro Tour tävlingar som jag får vara med på.

 

Är Pro Tour de viktigaste tävlingarna under året?

Simon: Jag har inte riktigt spekulerat i det, jag är ju så ovan att spela Pro Tour tävlingar, detta var ju bara min andra. Men det är klart att det är viktiga tävlingar där man vill göra bra ifrån sig. Pro Tour och SM är de viktigaste tävlingarna nu efter att man slutat spela WJC-tävlingar.  

 

Såg att du ligger på en 17 plats på Pro Tour listan, är det i linje med dina förväntningar?

Simon: Jag har inte haft några förväntningar på det viset. Jag är med för att lära mig av de bättre spelarna och förhoppningsvis ta någon skalp mot någon bra spelare.

 

SM - vad är tankarna inför det? Det är ju inte så länge kvar, hur laddar man och lägger upp träning inför SM?

Simon: Jag hoppas framförallt att ta mig långt i HJ20-klassen. Där vet jag att jag kan gå hur långt som helst, men det gäller att ha en hyfsad lottning och en bra dag. Jag brukar ha en tuff träningsperiod några veckor innan för att sedan under SM-veckan ta det lite lugnare.  

 

Vad är tufft och vad är lugnt för din del? Hur många pass och av vilken typ är de? Pingis, fys, kondition etc.? 

Simon: Tufft är att träna två pingispass om dagen plus fys som innebär styrka eller kondition. Veckan då en viktig tävling ska komma brukar jag bara köra ett pass om dagen och bara underhålla fysen för att vara fräsch till tävlingen.

 

Hur ser kalendern ut de närmaste månaderna?

Simon: Nu i februari-mars är det framförallt superettan och Safir som jag ska spela, det ska bli riktigt roliga matcher. Förhoppningsvis får jag även spela Luxemburgs Pro Tour i april.

 

Hur ser du på era möjligheter att kanske ta en kvalplats till Elitserien?

Simon: Jag tycker chanserna är goda för tillfället efter att vi slog både Ängby och Hägersten. Dessutom verkar ju inte Askim var så sugna på ett kval så förhoppningsvis kan vi ta poäng av dem precis som förra gången.   

   

En sista fråga: vad har du för råd och tips att ge våra ungdomar som också vill vara med på Pro Tour i framtiden? 

Simon: Det viktigaste är att ha kvalitet i träningen så att man kämpar hela tiden, men fortfarande prioriterar att ha roligt på träningarna också. Klarar man detta kan man få vara med i Pro Tour en vacker dag :)

 

Tack så mycket och lycka till i framtiden.

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info