Hoppa till sidans innehåll

Söderspelen alt. det svänger i Borås

25 JAN 2012 17:10
Så var det dags igen för Söderspelen. Söderspelen är en RE-tävling och ingår i Yasaka Ungdoms Grand Prix brukar samla bra startfält i alla klasser och så även i år. Klasserna denna gång var P14 och P15 och klubbens representant hette Oscar Perman. Resan ner till Borås företogs med tåg vilket var uppskattat av skribenten så det var ett ordentligt snöfall på vägen ner.
  • Skapad: 25 JAN 2012 17:10

Första klassen ut var P14 som var en poolklass. Oscar klarade av att vinna sin pool med 3-0 i alla matcher dock var spelet lite svajigt i vilket setsiffrorna visar tydligt. Första matchen vanns med siffrorna: 11-0, 11- 7 och 11-4. Andra matchen slutade 19-17, 11-0 och 11-9 och den sista poolmatchen blev 11-8, 11-9 och 16-14. Det svängiga spelet fortsatte in i slutspelet och i kvartsfinalen mötte Oscar Philip Song, Stocksund och där vann Oscar de första två seten för att sedan tappa de efterföljande två vilket gjorde att matchen gick till skiljeset. I skiljesetet visade Philip vara det starkaste och vann kvartsfinalen.

Efter en riktigt god lunch där det inte fanns någon begränsning på hur mycket mat man fick ta och efter att ha klämt ner tre (3) portioner Korv stroganoff var vi nödgade att tacka nej till ytterligare påfyllning. I och för sig var det bra att man åt ordentligt med tanke på att tåget hem skulle gå 18.00 och det var tveksamt om vi skulle hinna äta något innan

På eftermiddagen var det så dags för P15 som var cupklass. Oscar fortsatte tämligen svajigt i spelet i de två första matcherna men kunde dock vinna dessa. I kvartfinalen var det så daga att möte Nils Nilsson, Kristianstad och plötsligt var det en helt Oscar som stod i hagen. Oscar visade upp ett helt annat spel och var egentligen aldrig hotad utan van med 3-0 i set. Härligt.

Nu visade det sig dock att tidschemat hade glidit i tiden så nu började det bli snålt med tid för vår del om vi skulle hinna med tåget. Semifinalen skulle ha börjat 16.35 men kom inte igång förrän 16.50. I semifinalen mötte han Viktor Alm från Linné och senast de mötte i Värendespelen blev det knallhårt och det slutade 11.9 i skilje till Oscars fördel. Denna gång blev det inte alls lika spännande utan Oscar styrde matchen från början till slut och vann med 3-1 i set.

Nu började skribenten bli ordentligt stressad, att inte hinna med tåget var inte ett alternativ och att behöva lämna WO i en final är ju inte roligt. L Under tiden som ihop packning och beställning av taxi gjordes började Oscar så in med Kevin Nilsson från Halmstad.

Finalen kom dock inte igång förrän 17.30 vilket gjorde att allt utom 3-0 i set skull inneböra att vi missade tåget. Oscar vann dock första set 11-7 och andra med 11-9 vilket gjorde att det såg ljust ut. Tyvärr förlorade tredje set med 6-11 vilket gjorde att den planen sprack. Som tur var Gustav Karlsson från Askim med pappa kvar och vi kunde få skjuts med dem till Göteborg. Återstod bara att kontroller att det gick att ta sig med från Götet vilket verkade rimligt då det gick ett tåg strax efter 19.00. :) Härligt, nu kunde man ägna sig åt att titta på pingis.

Ungefär samtidigt förlorade Oscar fjärde set med 8-11 och det var dags för skilje. I skiljeset hade Oscar ledningen med 2 bollar fram till 8-6 då Kevin klarade av att vända på steken och siffrorna till 8-10. Attans Nu visade dock Oscar upp en riktigt bra inställning och klarade av att vända tillbaka matchen och vann 4 raka bollar och hela matchen med 12-10 i skiljeset!

Snyggt jobbat att få ordning på det svajiga spelet och till slut klara av att vinna P15 -klassen.

 

+ den goda maten och den stora mängden mat man fick.

+ den föredömligt snabba prisutdelningen

- tidscheman som inte håller

 

Tack till Mago som tog hand om coachningen i sista matchen så skribenten kunde springa runt och försöka ordna hemresan

STORT tack till Gustav Karlsson och hand pappa för skjutsen till Göteborg. Vi hann till och med köpa var sin macka på Subway innan det var dags att gå på tåget. :)

 

Ps. tvärr blir det inga bilder från tävlingen då datorn där bilderna finns är på villovägar. Ds.

Pss. Hittade dock en bild som Ingemar tog förra året. Dss.  :)

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info