Hoppa till sidans innehåll

Söderspelens UGP i Borås

27 JAN 2014 08:36
Samtidigt som Stratospoolen avgörs Söderspelens UGP i Borås. Carlstads hade förutom Oscar Perman några av våra norska damer på plats. Först ut var damerna som var Nora Bagner Nilsen och Sarah Marie Horgen.

  • Skapad: 27 JAN 2014 08:36

I DJ17 Cup vann Nora enkelt första matchen mot Maja Gjelle med 3-0 innnan det tog stopp mot första seedade Erika Fronth. Nora vann de två första setten innan Erika vände matchen. Till slut blev det 5-11 i skiljeset. För Sarah’s del var det samma scenario, enkel 3-0 vinst i första och därefter förslust i nästa mot Ilka Doval från Söderhamn med 6-11 i skilje.

I DE gick Sarah vidare from poolen som pooletvåa efter Ilka Doval medans Nora slutade trea och därmed inte vidare till slutspel. I slutspelets första omgång var det nu Sarah’s tur att möta Erika Fronth och tyvärr slutade även det för hennes del med förlust.

Oscar spelade HE på lördagmorgonen men gick tyvärr inte vidare från poolen, vann två av tre mather men åkte på sämre setkvot.
Efter lunch var det dags för HJ17 som var en Cupklass där Oscar var tredjeseedad. Efter 4 raka segrar över bland annat John Lund 3-0 , Viktor Asp 3-0, Truls Möregårdh 3-1 och Per Sandström 3-0 var Oscar i final.  Där väntade Anders Eriksson som var förstaseedad och som infriade förväntningarna. Oscar förlorade finalen med 1-3 i set.

Rull1

Oscar rullar

 

På söndagen:
För damernas del så spelade Nora F14 som var pool-klass och efter en stabil poolseger var det dags för slutspel. Nora tog i och med poolsegern över förstaseedning och infriade det klart. Nora tappade inte ett set i vare sig kvartsfinal, semifinal eller finalen och vann efter övertygande spel hela F14 klassen.
Sarah spelade F15 som var Cupklass och fick Ilka Doval i första rundan och denna gång fick Sarah revansch och vann med 3-1 i set. Efter det så gick kvartsfinal och semifinal av bara farten och de vann båda med 3-0 segrar. I finalen var det så dags att ta sig an förstaseedade Kornelia Jönsson från Tomelilla och det belv en hård match där Sarah tappade första set klart för att sedan vända och vinna set 2 och 3 och därmed ha ett övertag inför 4:e set. Tyvärr blev det förlust med 9-11 och skilje set. Där visade Kornelia att hon var den för dagen starkaste och vann matchen. Det blev dock en 2:a plats i F15 med klar mersmak

För Oscar var det ockå endast en klass på schemat och det var HJ20. Oscar fick stå över första omgången och började i 1/8-del med att besegra Philip Song med 3-1 för att sedan möta deffen Linus Strömberg i kvartsfinal. Linus har utvecklats betydligt och matchen avgjordes inte förrän i femte set efter siffrorna 11-9, 11-13, 10-12, 12-10 och 11-9. I semifinalen var det så åter dags att möta Anders Eriksson och tyvärr även denna gång slutade det med förlust.
En 2:a plats i HJ17, en 3:e plats i HJ20 och en väldigt snygg rull är dock klart godkänt för Oscars del.

Det kanske roligast beskedet var att Oscar kommer att repesentera Sverige i juniorklassen på Safir i singel och lag i februari.  

 

Tack Ola för rapporten 

Skribent: Per Hagberg

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info