Hoppa till sidans innehåll

Soligt och glatt på Värmlandsläger

27 FEB 2009 08:06
Julia, Simon, Marcus, Ulrika, Sofia, Jesper, Mattis, Clara, Agnes, Alexandra, Erik, Pontus, Albin, Ellen, Fredrik, Mao, Isak, Pontus, Linus, Lukas, Johan och Arvid. Där har ni hela hänget. Och så vi ledare David, Tobbe och Sandra förstås. Totalt 25 stycken
  • Skapad: 27 FEB 2009 08:06

Säsongens tredje Värmlandsläger anordnades i Karlstad den 25-26 februari 2009. Om jag är tvungen att använda ett ord som betecknar lägret använder jag ordet Gemenskap.

 

När jag tänker tillbaka på lägret som bara avslutades för några timmar sedan känns det verkligen som att det var ett läger, trots olika spelstyrka och dialekter (J). Det känns verkligen gött.

 

Många har gått framåt sen sist. Då tänker jag framförallt på Värmskoggänget. Men riktigt fint, och gött, var det att se att de äldre spelarna inte hade något emot att spela med de yngre, i lagturneringen, i dubbelvinnarbordet samt i vissa övningar. Alla lär sig på detta. De yngre. Men även de äldre. Det är jag helt säker på. Kanske lär sig mer än ”bara” pingis.

 

 

Ange alt-text här. 

Julia, Isak och Ulrika

 

Det blev mycket lagfokus. Detta var inte jätteplanerat innan lägret måste medges, men det växte fram allt eftersom. Lägerturneringen blev också den i lagform. I tvåmannalag (dock med ett tremannalag) som spelades i form av Davis Cup. Tremannalaget var det lag som segrade till slut och de stolta ettorna Marcus/Mattis/Simon blev belönade med en ”ny vattenflaska” och en macka var (som blev över från lunchen). Tvåorna Linus och Alexandra fick nöja sig med en macka var.

 

Något pingismässigt, som jag vill skicka med då. Ja, att inte gå in med högerbenet när man går in och slår backhand (låser då fötterna om bollen kommer snabbt ut mot forehand, istället mer parallella fötter). Er jag prata med om detta, Ni vet om det.

 

Nu till alla spelare. Fortsätt även att öva och öva och öva på serve. Ett konkret sätt är att öva in ”felskruven”. ”Om inte motståndaren tar någon serve kommer man att aldrig att förlora i bordtennis.”

 

Men jag vill avsluta som jag börja. Bra att Ni tar hand om varandra så bra som Ni gör. Detta vinner Ni verkligen på. Så skall det vara på ett Värmlandsläger.

 

/Ledarna genom David

ps Jag vill också passa på att tacka far min, Inge, som beställde, hämtade, skjutsade hit, skjutsade tillbaka lunchgrejerna och lunchen bägge dagarna. Jobb i det tysta. Verkligen…

ds

Skribent: David Lundeteg

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info