Hoppa till sidans innehåll

Solstaträffen - lördag

18 NOV 2009 21:55
På fredagen, när HE spelades, kändes det ganska lugnt i Sporthallen i Karlstad. Detta var inte fallet på lördagen, när ungdomarna drog in i stora skaror.
  • Skapad: 18 NOV 2009 21:55

Med tanke på att det här är en elitbetonad tävling så var det inte så jättemånga från vår egen klubb som deltog. I P14 deltog Mathias O, Pontus B och Oskar H utan att lyckas gå vidare från sina pooler. Det lysande undantaget var Isak Eliasson! Han imponerade med att endast tappa ett set på sina tre matcher, och det mot den duktige Marcus Kinhult från Fisklir som är rankad tia i Sverige i P13. I nästa omgång blev det däremot stopp för Isak.

 

 

 

 

I H1 fick Magoo revansch från gårdagens finalförlust mot Seok Ho och vann mot honom mycket enkelt i semifinalen. I finalen vann han sen i skiljeset även den andra Ängby-koreanen och tog därmed hem klassen.

 

Det hände inga större skrällar i HJ17, men man får nog ändå säga att det var överraskande resultat både i semifinal och i final. I semin fick 14-årige Alexander Franzen från Halmstad ta sig an jämnårige Cho Jae Jun från Ängby/Korea som är rankad 20:e i världen bland kadetter och som i början av året t.o.m. låg så högt som 10:a! Inte skulle väl Franzén rå på honom? Jodå, Alexander hade marginalerna på sin sida och vann avgörande set med 11-9. Inte nog med det, sen mötte han Linnés Sun Qian och vann även där en mycket tight match, även nu i skilje med 12-10!

 

Störst chans för CBTK att ta hem klassvinst var förstås i HJ20 där Simon Arvidsson var toppseedad. Starten var dock in i det sista hotad eftersom Simon varit sjuk sedan förra helgen. Han fick två förhållandevis lätta matcher i början innan superettaspelaren Sun Qian ställdes emot honom i kvarten. Där spelade Arvid stabilt och vann på att han styrde spelet och inte tillät kinesen att komma åt med sin forehand. Cho Jae Jun spelade bra i semifinalen och tog första set, men genom att styra spelet och kunna spela avslappnat tog Simon hem matchen.

 

 

Klassegern var ett faktum efter vinst mot den duktige blockspelaren Joakim Boodh, Linköping. Receptet var enkelt: ”Jag spelade bollarna där han inte ville ha dem!”

 

 

 

Kul också med värmländska framgångar i F13. Då förstås genom Agnes Kiirikki från Kristinehamn som spelade fram sig ända till final där hon förlorade i skiljeset.

  

/ Arne

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info