Hoppa till sidans innehåll

Solstaträffen 2010

09 NOV 2010 21:13
Nu är Solstaträffen över för denna gång och allt är undanplockat och städat. Resultatet ligger på hemsidan och det är bara att ladda för nästa tävling. :) Eftersom det var hemma tävling så blir ju reportaget extra långt.

  • Skapad: 09 NOV 2010 21:13

Ett stort tack till alla som var med och hjälpte till och då menar jag allt från kafeteria personal, lunchserveringen, möbleringshjälpen, sekretariatet, domarna o.s.v. Ni gör ett ovärderligt arbete som inte nog kan påpekas hur viktigt det är.

Det absolut sämsta med hemmatävlingar är att man inte kan följa sin klubbs spelare, eller några andra spelare heller för den delen. Men lite grann hann man ju följa med.

Ett bildspel finns på Web TV sidan: WebbTV

Finns det mer bilder som någon tagit som ni skulle kunna tänka er att publicera så meila dem gärna till This is a mailto link

Rent allmänt är det alltid lika trevlig att se Alexander Franzen spela, och att se Simon Arvidsson på ”hemmaplan” är kul. Simon som är "gammal" CBTK-spelare vann både HJ20 och HE. Stort grattis!
Att de båda fick mötas i två finaler efter varandra där Simon stod som segrare var ju också kul.

Sista bollen i HJ20 finalen, som Simon vann, var klart sevärd, se film på Web TV sidan: LÄNK

För enkelhets skull tar vi klubbens prestationer i klassordning:

H1

Klubbens representanter i H1 var David Lundeteg och Anders Jonsson.

H1 var en Cup-klass och David fick möta den slutliga segraren Xing Peng, Åsa IF i första matchen. Tyvärr var det inte riktigt Davids kväll och det blev respass med 0-3 i set.

Anders fick i sin tur ta sig an Jonas Berglund, Åsa IF. Anders var ordentligt på hugget och spelade ett riktigt fint spel där han använde hela bordet. Jonas hade inte mycket att säga till om utan Anders kunde vinna klart och tyligt. I nästa match tog det dock slut för Anders del när han fick möta Sebastian Johansson, Svanesunds GIF.

H2

I H2 var Martin Johansson, Anders Jonsson och Johan Spångberg med och deras närvaro var tyvärr väldigt kort. Alla tre försvann redan i första omgången

Martin var väl den som var närmast när han fick möta Jacob Gilbertsson, Lindome BTK och vann första set, för att sedan tappa andra set. Tredje och fjärde förlorades med 9-11 i bägge så det var inte långt borta.

HJ17

HJ17 som avgjordes på lördag eftermiddagen hade Johan Forsberg, Martin Johansson och Oskar Hildebrand som deltagare. Vare sig Johan eller Martin kom tyvärr förbi poolspelet.

Oskar hamnade i en riktigt jämn pool som hade kunnat sluta precis hur som helst. Oskar mötte i första matchen Marcus Olsson, Söderhamns UIF och första set vanns med 16-14 för att sedan följas upp med 11-9 och 11-6. Andra matchen var det Martin Eriksson, Eslövs som stod för motståndet. Oskar vann första och andra set med 11-7 och 11-7. Tredje set förlorades med 10-12 vilket vände matchen och Martin vann de följande två seten och därmed hela matchen. I sista poolmatchen som var avgörande för vem som skulle gå vidare fick Oskar möta Henrik Magnusson, Askim, där bägge spelare vann varsitt set till att börja med. Tredje set vann Henrik knappt med 12-10, fjärde set knep Oskar med 11-8 så det var alltså 2-2 inför det avgörande setet.  Femte set blev lika hårt som de andra seten och slutade 12-10 till Oskars fördel.

I slutspelet fick Oskar möta Marcus Nilsson, Höganäs i första omgången och det blev ånyo en 5-setare som Oskar till slut vann med 11-7 i avgörande set. I 8-del mötte Oskar Martin Svensson, som till slut vann HJ17, och förlorade med 1-3 i set.

P15    

Oskar Hildebrand, Marko Cordasic, Isak Eliasson, Johan Forsberg och Mathias Ohlsson var spelarna som försvarade CBTk’s färger i P15 som var en cup-klass.

Mathias fick i första omgången WO för att i andra omgången ta sig förstaseedade Mattias Lauridsson som visade sig vara för svår för dagen, det blev respass med 3-0 i set.

Marco vann sin match i första omgången med siffrorna 11-9, 11-9 och 11-9 och mötte Henrik Magnusson, Askim i andra. Marco bjöd bra motstånd men föll med siffrorna 9-11,11 -9, 4-11 och 5-11.

Isak fick i sin första match möte Viktor Alm, Linné och det blev en jämn match men till slut föll Isak med 11-8 i tre set. Johan, som i sin match mötte Martin Hane-Ahlgren, bjöd bra motstånd, men förlorande set två och avgörande set tre med siffrorna 9-11 och 11-13.

Oskar som var seedad fick stå över första omgången och fick i andra en klar vinst mot Daniel Hvitman med 3-0. I 1/8-delen var det dags för Carl Jangvik och det hela blev en riktigt jämn 5-setare dör Oskar vann med 11-9 i avgörande. Kvartsfinalens motståndare var tredjeseedede Gustav Philsgård, Spåvägen och nu övertygade Oskar ordentligt och vann i tre raka set. Snyggt jobbat! I semifinalen blev dock Jonas Sterner för svår och efter ännu en 5-setare blev det förlust för Oskars del. Det var dock nära i fjärde set som han tappade med 11-13. Snyggt jobbat att knipa en semifinalplats

F14

I flickor 14 var föreningens representant Veronica Spångberg och trots matchovana samt orutin gjorde hon en godkänd insats. Veronica är inte van att spela mot så pass duktiga spelare som det var frågan om i denna tävling. Förhoppningsvis fick hon med sig en massa bra saker att träna på.

P14

P14 var en poolklass och där deltog Oscar Perman, Marko Cordasic, Isak Eliasson, Rickard Larsson, Oscar Norberg, Max Olli Blom och Mathias Ohlsson.

Poolspelet blev som väntat en tuff affär där endast Mathias, Isak och Oscar Perman gick vidare till slutspel. Flera av de övriga CBTK spelarna visade stundtals upp bra spel i poolerna så med lite mer träning och större matchvana kommer det vara fler som går vidare till slutspelet.

I slutspel fick Isak en bra start genom en 3-0 seger över Daniel Hvitman innan han fick möta Mathias Johansson. Isak öppnade bra och vann de två första seten. De följande två seten vanns av Mathias med 16-14 och 14-12, Isak hade matchbollar i bägge men kunde tyvärr inte knyta ihop säcken. Det femte setet slutade 12-10 till Mathias.

Mathias Ohlsson fick, som vanligt får man väll säga, möta Adrian Niklasson, Askim i första och Mathias stretade emot riktigt bra men tyvärr inte tillräckligt utan det blev en förlust denna gång.

Oscar öppnade lika bra som Isak i första och vann bekvämt med 3-0 över William de Boer. I andra omgången fick Oscar jobba lite mer i första set mot Philip Song innan han kunde vinna det setet med 13-11. I de följande två seten spelade Oscar smartare och vann matchen i tre raka set. I kvartsfinalen fick Oscar möta Marcus Nilsson, Höganäs och denna gång vann Oscar med 3-1 i set. I semifinalen fick så Oscar ta sig an Martin Eriksson Eslöv vilket visade sig vara för svårt och det blev förlust med 3-0. Bra kämpat att ta sig hela vägen till semifinal.

 P13

P13 var en cup-klass och förutom Oscar Perman som var seedad mötte CBTK’s spelare seedade motståndare i första omgången. Lukas Brunzell fick i första möta duktiga Oscar Philsgård, Oscar Norberg fick ta sig an Suheib Mohammed Nur och Viktor Martvall gav sig på Patrik Andersson. Tyvärr slutade det för alla tre med förlust.

Oscar Perman visade varför han var förstaseedad och vann sina första två matcher enkelt med 3-0 i båda. I kvartsfinalen var det så dags att möta Arvid Ohlsen-Svensson, KBTF. Det blev en riktigt hård match där Oscar enkelt vann första med 11-3 för att sedan förlora andra och tredje med 8-11 samt 10-12, Oscar vann fjärde med 11-8 och femte avgörande slutade 12-10 till Oscars fördel. Semifinal och final gick sedan av bara farten och Oscar vann till slutfinalen med 3-0 över Adam Friberg. Grattis Oscar!

P12

I P12 ställde Lukas Brunzell, Viktor Martvall, Erik Rehnberg och Emil Östlund upp. P12 var en poolklass och tyvärr var det ingen av pojkarna som klarade sig vidare ur poolspelet. Viktor var den som var närmast avancemang med en seger över Gustav Cannmo och en knapp förlust mot Kevin Torgersson.  Alla fick säkert med sig en hel del erfarenheter som kommer att märkas i nästa tävling.

/Tävlingsledaren

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info