Hoppa till sidans innehåll

Solstaträffen – söndag

19 NOV 2009 13:27
Tredje och sista dagen. De klasser där CBTK var repesenterade i var P12, P13 och H2.
  • Skapad: 19 NOV 2009 13:27

Först en snabb tur till kafeterian där kaffet var klart i god tid innan poolstart i P12

 

Ceclia har full kontroll i kafeterian

 

P12

Första klassen för dagen var P12 där Albin Henningsson, Isak Blakkesrud och Oscar Perman var med. Albins pool var jämn och alla slog i pricip alla och Albin hade bra häng i de två matcher han förlorade. Spelet som han visade upp lovar stora saker i framtiden.

Blakkesrud spelade bra i alla tre matcherna dock utan att kunna bärga någon serger, dock var det riktigt nära i andra matchen som ändå slutade med förlust i skiljeset med 7-11. Lite mer matchvana så hade det varit seger. Oscar var 4-seedad i tävlingen och hade inte några större problem med att ta hem poolsegern efter tre raka 3-0 matcher.

I slutspelets första omgång fick Oscar stå över för att sedan ta sig an den evige kombatanten Hampus Relte och det slutade med en relativt klar seger för Oscar. Nästa match, 1/4-del blev betydligt hårdare. På andra sidan bordet stod Johan Kjerrman-Linden från Borlänge och det blev en rysare. Oscar började med att vinna första set med 11-1 för att sedan förlora andra set med 9-11.

 

Kjerman mot Oscar

 

Sedan turas de om att vinna varsitt set innan Oscar har 10-8 i skiljeset och matchboll. Kjerrman utjämnar dock till 10-10 innan Oscar orkar avgöra med 12-10. I semifinalen stod duktige Jakob Öste för motståndet. Semin blev även den en spännande match där Jakob gjorde något färre misstag än Oscar och till slut vann med 3-1 i set.

 

 

Oskar H fick ta på sig rollen som domare idag 

 

H2

Strax efter att poolspelet i P12 var klart började H2 där Anders Jonsson och Martin Johansson ställde upp. Martin började mot Erik Nordberg från Askim och vann komfortablet med 3-0 i set. I 1/8-delen fick Martin möta Anders Eriksson som var riktigt på hugget och besegrade Martin med 3-1 i set. Anders mötte Viktor Jakobsson och det blev en riktigt jämn match, Anders kunde till slut stå som segrare efter 9-11, 11-5, 11-8 och 12-10 i sista set. Nästa match skulle bjuda på möjligheten att få revansch på Magnus Pohjalainen. Tyvärr kunde inte Anders riktigt klämma dit den när det behövdes och han förlorade med 7-11, 10-12, 11-5 och 11-13 i sista set.

 

 

Många var nyfikan på resultaten

 

P13 

I denna klass var Mathias Ohlsson, Isak Eliasson, Pontus Bucht, Oscar Perman och Albin Henningsson anmälda.

Albin H fick i sin första match möta Joakim Härd från Partille och det blev en förlust med 0-3 i set vilket kanske inte annat var att förvänta sig då Albin har rätt så många år kvar i klassen. Det är en fröjd att se vilken utvecklingskurva har har för tillfället.

Oscar besegrade både Carl Bojö och Wiliam Ström innan det var dags för match mot första seedade Marcus Olovsson. Oscar stretade emot bra i första och andra set utan att dock ordentligt kunna stressa Marcus ordentligt och det hela slutade med förlust med 0-3 i 1/8-del.

Pontus tog sig an Daniel Öhrman och det blev en väldigt jämn match där till slut setsiffrorna blev 13-11, 6-11, 11-9, 8-11 och 6-11 och därmed Danielsson som vinnare. Det kändes som vem som helst av dem kunde ha vunnit.

Isak började svajigt eller vad skall man säga om siffrorna 8-11, 11-0, 11-8 och 11-7. I nästa omgång såg det ut mer som vanligt och Isak vann med klara siffror i tre raka set. Även nästa match i den tredje omgången mot Viktor Alm vann med 3-0 i set. I kvartsfinalen var det dock dax att ta sig an Anders Eriksson (samme Anders som tidigare slog ut Martin från H2) Jag vet inte riktigt hur många gånger de mötts men många känns det som. Matchen denna gång blev spelmässigt klart jämnare än vad siffrorna säger men tyvärr så förlorade Isak matchen med 0-3 i set.

Mathias fick börja mot Marcus Kinhult och det blev en riktigt fin match där spelaren följdes åt och Mathias till slut vann i skiiljeset med 11-7. Mathias vann totalt 4 bollar mer är Kinhult på fem set och det visar vad jämt det var. I andra omgången besegrade Mathias Lucas Carlen-Bäckström i tre raka set.  I kvartsfinalen stod Marcus Nilsson från Höganäs för motståndet och nu var det på nytt dags för en rysare. Mathias börjar med att lägga första och andra set med 11-13 och 10-12 för att sedan utjämna i de följande två seten till 2-2 i set. I sista set följdes de åt innan Mathias förlorade med 8-11.

 

Tävlingsledare Inge kollar läget

 

Nu är det bara att vänta till nästa år och då flyter det garanterat på ännu bättre. :) 

 

/Ola 

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info