Hoppa till sidans innehåll

Stångåsspelen i Linköping 18-19 september.

20 SEP 2010 17:07
På fredagen gick bilen från Sundstaparkeringen 18.00 till Linköping. Mathias Ohlsson, Oskar Perman, Oskar Hildebrand och Isak Eliasson skulle lira Stångåsspelen och undertecknad var ledare/chaufför.
GPS är fusk, här kör vi med karta och magkänsla. Jag liksom ”känner mig fram” till ett Scandic-hotell.
  • Skapad: 20 SEP 2010 17:07

Stångåsspelen är en trevlig tävling i en bra hall. Det var i år en R-2 tävling med 20 klasser. Den lockar spelare från Småland, Blekinge, Kalmar såväl som Stockholm, Mälardalen och Örebro. Även om den inte lockar de allra bästa som vid de stora tävlingarna som spelats den sista tiden så är det bra klass och man behöver inte be om ursäkt för ett bra resultat.

Jag försökte förmedla att vi åkte dit som ett lag och att vi skulle stötta varandra med coaching och annat samt att vi skulle ha kul. Att försöka spela avspänt och njuta är ju lätt att säga men svårt att göra.

P14
Lördag morgon var det P14 för Mattias, OP och Isak. Det var 55 spelare i klassen och alla våra spelare var seedade. Alla gick vidare som pool 1:or efter övertygande spel av samtliga. Alla stod också över 16-delen.


Matte in action

Mathias mötte Adam Friberg från Västers BTK i 8-delen. En knallhård match där Mathias vann efter 14-12 i skilje. I kvarten väntade Adrian Hernandez från Vaggeryd, även detta en riktig rysare där Mathias tyvärr inte hade de sista bollarna med sig, 12-14 i skilje. Mathias har hittills spelat mycket bra och visat styrka i jämna lägen.
Isak besegrade Daniel Bengtsson från Safir, Daniel Hvitman från Tyresö samt Adrian Hernandez från Vaggeryd, samtliga med 3-0. Finalen väntade.
Även OP gick fram som en ångvält med 3-0 mot Markus Kempi från Aga, Jesper Johansson från Safir samt Mattias Johansson från Västers BTK. Finalen väntade.


Final i P14

I finalen var OP den starkaste, han spelade aggresivt och pressade Isak från bordet. Det var en jämn och välspelad final som drog ned ovationer från publiken. OP vann välförtjänt med  3-0.

 


P14 - en riktig CBTK-klass

 

P15
På eftermiddagen var det P15, där alla killarna deltog. 41 spelare i klassen.  Även här gick alla våra spelare vidare som pool 1:or.
Tyvärr gick Mattias på pumpen i 16-delen mot Johannes Saether från Oskarshamn. Det var en hård 5-setare och Mathias ska all heder för en bra match. 6-11 i skilje.
OP Stod över 16-delen och slog sedan Alexander Josefsson från Vaggeryd med 3-0. I kvarten tog det slut mot duktige Jacob Bringeland från Arsenal BTK med 1-3.
Isak stod över 16-delen och slog sedan Philip Tran från Oskarshamn med 3-1. Mot kortnabbaren Andreas Dahlberg från Oskarshamn i kvarten hade Isak inget vapen utan förlorade med 0-3.
Oskar H. stod också över 16-delen och slog sedan Adrian Fridhed från Oskarshamn med 3-0. I kvarten stod Linus Hafn från Spårvägen där Oskar vann med 3-1 efter övertygande spel.


Hilde på hugget

I Semi blev det tuffare motstånd i form av OP:s baneman Jacob Bringeland från Arsenal. Det blev en hård och mycket välspelad match där Oskar drog det längsta strået och vann 5:e set med 11-9. Vi på läktaren hade lyckats engagera en grupp utvandrade Karlstadsbor, så Oskar hade en hejarklack som jublade över varje vunnen boll.
Nu väntade Mathias Johansson från Västers BTK i finalen. Även den en hård femsetare där Oskar visade stor kyla och vann välförtjänt med 11-8 i femte set. Ännu en klass-seger för CBTK!


P15 - grattis killar 

Vilken dag, - 2 vinster, en andraplats och 2 femteplatser.

På kvällen var det bad i hotell-poolen och middag.


Polare i poolen

Alla inkl chauffören var trötta så det blev tidig kväll.

H3
Mathias väckte oss andra tidigt och skulle spela H3 på morgonen. 43 spelare i klassen. Efter förlust mot Chris Chen, en kortnabbare från Oskarshamn tog Mathias de återstående två matcherna och gick vidare som pool 2:a. I 16-delen gick Mathias på pumpen mot Kim Fredriksson från Västers BTK med 0-3.

HJ17
Mathias gick inte vidare i poolen efter 2-3, 0-3, 0-3.
Oskar H hamnade i en 5-pool och blev tyvärr 3:a efter seträkning. Matcherna skrevs till 0-3, 0-3, 3-0, 3-0.
Isak gick vidare som pool 1:a efter en förlust och två vinster. Filip Pettersson från Skövde var dessutom med i poolen men fick tyvärr ont i ett knä och drog sig ur. Isak hade så här långt spelat mycket bra.
Mattias Adolfsson från Tranås stod för motståndet i 8-delen. Det var en mycket bra match där Isak visade riktigt fint och bestämt spel, speciellt i de två första seten. Mattias drog dock det längsta strået och vann i skiljeset.

HJ20
Oskar H spelade HJ20 cup och fick respass direkt av Mattias Adolfsson från Tranås med 1-3.

H2
OP och Isak var inne och vände i H2. Båda fick respass direkt. OP mot ”någon” från Pålsboda med 0-3 och Isak fick efter WO i kvalet, en lektion av Henrik Sandblad från Västers BTK, 0-3.

Sammantaget kan väl sägas att efter urladdningen på lördagen var det lite mattare spel på söndagen. Alla var som helhet nöjda med sitt spel, vilket jag tycker är viktigt att ta med hem.

Jag ser min egen roll som chaufför/ledare som att se till att allt funkar runtomkring med resa, boende och tider etc. När det blir så här många matcher som det framför allt blev på lördagen har man fullt sjå att se till att spelarna äter och dricker tillräckligt. OP spelar som en gigant men äter som en myra. Det är tur att det finns Jalla, Risi, bananer mm.

Dessa våra spelare är ju trots ringa ålder erfarna. Jag anser dock att det finns viktiga detaljer som vi gemensamt måste hjälpas åt att tänka på.
- Att äta tillräckligt, givetvis av sånt som är lämpligt under en tävlingsdag.
- Att dricka tillräckligt. Det är inte OK att gå till bordet utan vattenflaska och handduk.
- Att värma upp tillräckligt. Inte bara med inslagning. Hopprep eller rusher i trapporna tex.

Vi träffade på en gammal CBTK bekanting på lördagen, Anders Sjöstedt. Han skulle bla via Sydsport, TTEX etc sälja sin patenterade produkt, en flisjacka med inbyggd uppblåsbar kudde i huvan. Vem vet, kanske blir ”Sjöstedt of Sweden” en jätteprodukt. Jag tog förstås tillfället i akt och föreslog att han skulle sponsra SOLSTATRÄFFEN med en jacka. Vi tackar och bugar för priset.

Bakom ratt och vid penna
Ingemar

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info