Hoppa till sidans innehåll

Stratospoolen 2011

26 JAN 2011 22:08
Sveriges största tvådagarstävling kallas Stratospoolen. Jag vet inte om det är sant men många bord i en och samma lokal är det, närmare 50 bord tror jag att jag räknade till! Klasserna var P14, P15, HJ17 och HJ20 och deltagarna var Oscar ”OP” Perman och Oskar ”Hilde” Hildebrand.
  • Skapad: 26 JAN 2011 22:08

För en gångs skull fick man en sovmorgon en lördag morgon då första klassen inte startade förrän 14.00 :D Underbart.

 

Lördag

P15 var en poolklass och Hilde hamnade i samma pool som förstaseedade Jonas Sterner, Ängby, medans OP hamnade i lag med bland annat tredjeseedade Simon Berglund, Spårvägen.  Att de är klubbkamrater märktes med all tydlighet. Båda pojkarna stod upp bra mot de seedade spelarna men förlorade till slut båda två med 3-1. Hilde var dock närmast med siffrorna 9-11, 10-12, 12-10, 7-11. Sina övriga matcher vann bägge med 3-0.

 


OP och Hilde i P15 slutspel

I slutspelets första match vann båda två med 3-1, OP över Erik Andersson  och Hilde över Jens Mellgren. Så långt hade alltså OP och Hilde exakt samma resultat. J I kvartfinalen fick OP möta Pontus Johansson, Ovansiljan och det blev en välspelad match med många och långa bollar där Pontus till slut vann med 12-10 i fjärde set. Hilde fick i sin tur ta sig an Elias Ranefur, Ängby  och den matchen slutade med seger för Ranefur. Det blev till slut alltså en 5:e plats och en 6:e plats  för pojkarna

 

Efter lite mat på hotellet avslutade vi dagen med en biljardmatch mellan OP och Hilde i ett lag, och oss seniorer i det andra laget. Det hela slutade 1-1 och vi kan alla vara glada för att det inte är biljard vi försörjer oss på. Jag har aldrig varit med om att två lag haft så svårt att avgöra på egen kraft och kunnat dra ut på spelet så länge!

 

Söndag

Söndag morgon och då stod HJ17 och P14 först på schemat.

 

Inslagning söndag morgon

I HJ17 hade Hilde inga som helst problem att hålla sin seedning och vinna alla matcher i poolen. I slutspelet stod Hilde över i första för att i kvartsfinal möta Samuel Akayade, Ovansiljan. En kille från Ghana som bor och tränar i Köping och som dagen innan vann H2.

 

Samuel och Hilde

Hilde fegade inte ur inför utmatningen och knep första set med 12-10. Tyvärr, för Hildes del, höjde Samuel sig sedan ett par snäpp samtidigt som Hilde inte kunde hålla spelet på sin högsta nivå. Matchen slutade med seger för Samuel till slut.

Samtidigt hade OP tagit sig genom poolspelet i P14 utan problem. Efter att ha vunnit 1/8-delen med 3-0 var det dags för Gustav Johansson, Ovansiljan, i kvartsfinal och där turades OP och Gustav om att vinna varannat set, så det var väl tur att OP tog första och därmed vann med 3-2 till slut. Semifinalen vanns med 3-0 och finalmatchen mot Oscar Philsgård innehåll en hel del riktigt fina bolldueller. OP vann finalen med 3-0 efter bra spel. Grattis!

 

Prisutdelning P14

Sista klassen var HJ20 där var det ingen av spelarna som tog sig vidare ur poolen. Hilde hade i sin avgörande match några få bollar som fällde avgörandet till Gustav Philsgård fördel och OP visade upp riktigt bra spel i sin sista match mot Oscar Fogel, Köping.

Vid pennan /biljardkungen ;)

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info