Hoppa till sidans innehåll

Superettan Askim-CBTK

15 MAR 2009 21:40
Askim ligger på andra plats i serien och ställs mot Carlstad som med nöd och näppe klarade sig kvar i serien förra säsongen genom kvalspel. Kan det gå på mer än ett sätt?
  • Skapad: 15 MAR 2009 21:40

I förra mötet klarade CBTK överraskande oavgjort, mycket tack vare Tao som skrällde med vinster mot bägge Askimskineserna. Den här gången ställde dock inte lagledare Jonsson över Simon utan Tao fick hålla sig på andrabordet.

 

Ange alt-text här.

CBTK ställde upp med följande lag

 

Sjöstedt öppnade mot Huang som har den imponerande kvoten 19-3 på förstabordet. Anders hade ingen lyckad tillställning mot kinesen och kände sig gammal och sliten – ”jag känner mig som 35” sa Anders! Tobbe hade dock inga problem i sin match utan vann med klara siffror, vilket innebar att det, inte så oväntat, stod 1-1

 

Tao var effektiv i sin match mot Kvist och tog hem matchen i raka set; detta även om han var aningen pressad i tredje set. Simon fick en desto tuffare resa mot den andre Askimkinesen, Wang. Det flöt på bra och blev ledning med 2-0. Wang vände dock på steken och nådde ända till 10-8 i skilje. Simon visade vinnarskalle när han inte bara räddade de matchbollarna utan även två ytterligare och ossade så det stod härliga till när han ökade på CBTK:s ledning till 3-1.

 

I sitt förra möte med Wang blev Sjöstedt överkörd. Gissa om han var revanschsugen nu mot kinesen som inför dagens match hade så bra kvot som 17-6 på förstabordet.

 

Ange alt-text här.

Anders har fokus på bollen

 

Anders fightades bra, inte minst i tredje set som han tills slut tog hem med 17-15. Visserligen tappade han nästa set men vad gjorde det när han vann skilje! Simon hängde med skapligt i siffrorna mot Huang, men eftersom motståndet tvingades honom att spela ganska tufft blev det också en del misstag och förlust i tre set. 4-2

 

De två nästa matcherna blev snabba ryck. Tao visade Dahlberg vart skåpet skulle stå och Tobias vill nog helst glömma matchen mot Kvist så snabbt som möjligt. 5-3

 

Efter onödigt långt dividerande om hur Askims uppställning i dubbeln skulle vara kom dubblarna till slut igång. Sjöstedt/Feng tog första set mot Huang/Kvist, men sen inte något mer. Om CBTK skulle halvskrälla och ta hem matchen mot Askim hängde därmed på Lundeteg/Arvidsson.

 

Ange alt-text här.

Vårat dubbelpar Simon och David levererade som vanligt  :)

 

De motsvarade förväntningarna och tog hem matchen, trots lite tveksamt spel stundtals.

 

Vinst för Carlstad med 6-4 alltså vilket innebar att fjärdeplatsen stärktes markant. Men det viktigaste var ändå att den teoretiska risken för kvalplats neråt nu försvann raskt! Bra jobbat!

Skribent: Arne

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info