Hoppa till sidans innehåll

TIBRO-SPELEN 31/10 – 1/11

03 NOV 2009 23:44
I fredags kväll åkte Isak och Oskar H till Tibros ranking 2 tävling. Chaufför-författare-coach-kock-fotograf var Ingemar. Efter div. trixande i metropolen Tibro hittade vi vandrarhemmet Tärnan.
Tärnan var ett bra vandrarhem som vi bla delade med norska veteranbilsentusiaster som var på cruise-träff i Tibro.
  • Skapad: 03 NOV 2009 23:44

Lördagen började med pojk-dubbel, max 15 år. En lagom början på dagen. Först två lätta matcher mot lite yngre motstånd. I semi slogs John Petersson/Hampus Henell från Västers BTK, Motala relativt komfortabelt. I finalen gick dock grabbarna på pumpen mot Ludvig Andersson/Victor Andersson från IF Norcopensarna, Norrköping. Matchen var jämn och spännande men 9-11 i skilje.

Oskar spelade också HJ17 på förmiddagen och började pool spelet mot Philip Pettersson från Falköping. Oskar och Philip har spelat många bra och jämna matcher och så blev även denna. Efter riktigt fint spel av båda stod Philip som segrare med 13-11 i skilje.
Även den andra pool matchen var knallhård men där drog Oskar det längsta strået och slog Niklas Fredriksson, Västers BTK med 15-13 i skilje. Det var en fantastisk bra match med många och långa slagdueller. En härlig vinst.

Stilstudie

 

Oskar slog även Jesper Berglund från Blikstorp med 3-0.
I åttondelen förlorade Oskar mot Axel Klint från Spårvägen med 1-3.

Isak spelade P13 och gick vidare som pool 1:a efter två vinster. Då han stod över åttondelen blev det kvartsfinal mot Adam Friberg, Västers BTK och vinst med 3-1.
I semi vann Isak över Edvin Luu, Tabergs SK med 3-1 efter en mycket jämn och hård match. Finalen förlorades mot Mathias Johansson, Västers BTK med 1-3.

Båda grabbarna spelade P15 på eftermiddagen. Oskar gick vidare som pool 2:a och slog sedan Anton Flygare, Mariestads BTK i sextondelen med 3-0. Åttondelen förlorades mot Jerker Pettersson, Norcopensarna med 1-3.
Isak Förlorade första pool matchen mot Philip Pettersson, Falköping med 0-3 men vann sedan mot John Peterson, Västers BTK efter en spännande match och 12-10 i skilje. Vidare som pool 2:a.
Direkt till åttondelen och Axel Klint , Spårvägen. Vinst med 3-1 efter en jämn och hård match.
I kvarten förlorade Isak mot Ludvig Andersson, Norcopensarna med 1-3. Ludvig förlorade senare finalen mot Philip Pettersson.

Denna allahelgonsafton ville grabbarna åka till Skövde och slå sig lösa med restaurang och bio men chauffören hade andra tankar. Det blev ljuständning vid minneslunden på kyrkogården i Skövde i stället. Mycket vackert och stämningsfullt. Jag tror att även grabbarna tyckte att det var speciellt.
- Sen kalasade vi på Thai-buffé!

 

Efter en lång dag i pingishallen vilar grabbarna på rummet

 

På söndagen spelade Oskar H4 cup. Knall och fall i första matchen mot pingiskompisen Martin Hane-Ahlgren från Sjömarken. Martin har återupptagit pingisen efter att ha lagt av en tid. Våra Carlstad-killar kan ta åt sig en del av äran för att Martin börjat spela igen. De har ”puschat på”

Isak bytte H3 mot H2 för att få spela tidigare på dagen. En vinst och en förlust i poolen och vidare som pool 2:a. Vinsten var mot Cecilia Granath, Töreboda med 3-2. Inte illa då Cecilia spelar i Elitserien för Storfors. I åttondelen blev det förlust mot hemmaspelaren Alexander Björnfot, Hörnebo SK med 2-3.

Båda grabbarna spelade sedan P14 och gick vidare som pool 1:or och stod sedan över åttondelen.
Oskar slog Adrian Fridhed, Oskarshamn med 3-0 i en match som var jämnare än siffrorna antyder. I semi tog det stopp mot Mathias Johansson, Västers BTK med 9-11 i skilje.
Isak slog en annan av de 3 bröderna Fridhed från Oskarshamn, - Adam med 3-2. Semifinalen förlorades mot slutsegraren Jerker Pettersson, Norcopensarna med 0-3.

 Semifinalister i P14
 


Med ett antal bucklor till samlingarna tror jag att grabbarna var nöjda med insatsen, även om Oscar gärna förstås gärna spelat någon mer match i H4 och inte heller var så långt från finalen i P14.
Jag tycker att de gjort riktigt bra ifrån sig.

En bra hall och en bra tävling även om det blev lite rörigt ibland då klasserna delvis gick parallellt.

På hemvägen sov grabbarna och jag lyssnade på fotboll. Då Elfsborg tyvärr tappat möjligheten till vinst stod hoppet till Göteborgskamraterna. Det blev en dyster hemfärd………

Ingemar

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info