Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapport Ängby International

02 NOV 2015 15:00
I helgen spelades Ängby International i Stockholm/Vällingby. Från Carlstads BTK deltog Jesper Solvin, Samuel Hagberg och Oscar Perman.
  • Skapad: 02 NOV 2015 15:00

IMG_4193

Under fredagen spelade Oscar i klassen Herrsingel Öppen där många av de bästa i Sverige deltog. Oscar tog sig vidare från poolen och vann första slutspelsmatchen mot Viggo Kippel. Därefter blev Miguel Vilchez Angel en för svår motståndare.Vann klassen gjorde Elias Ranefur Ängby efter en femsetare i finalen mot Hampus Nordberg Söderhamn. Vi bjöds på mycket bra bordtennis!

 

IMG_4197

 

Undertecknad hämtade upp Samuel och Jesper på fredag kväll vid T-centralen för vidare incheckning på Scandic Bromma och uppladdning inför lördagens spel. Jesper började kl 09.00 lördag morgon med spel i P14. Han vann sin pool och gick vidare till slutspel och tog därmed över som 2:a seedad. Jesper fick dock svårt motstånd i första slutspelsmatchen och förlorade med 3-1 i set. Bara att ladda om till eftermiddagens spel i HJ17 som spelades i cupform. Jesper fick möta elitspelaren Viggo Kippel och tog ett set, men förlorade med 3-1 i set.

DSC_6394[1]

Samuel fick börja lördagen med spel i HJ20. Där fick han möta elitspelaren Anders Eriksson Söderhamn. Anders som är bland de 30-40 bästa spelarna i Sverige vann klart med 3-0 och vann hela HJ20-klassen efter några otroligt fina matcher i semi- och finalspelet. Samuel tyckte det var kul att få möta Anders och det var ändå en del bra bollar. En eloge till Anders Eriksson som uppträdde som en mycket god förebild och tog sig tid att snacka lite med Samuel efter matchen.

I HJ17 fick Samuel möta Johannes Rosing Spårvägen. Samuel förlorade i tre raka set med 9-11, 6-11, 13-15.

På söndagen övertygade Jesper med bra spel i P15 och gick vidare igen som poolsegrare. Han vann första slutspelsmatchen mot en spelare från Qatar med 3-1 i set. Jesper förlorade sedan i åttondelsfinalen mot en fransk spelare med 3-1.

Samuel som också deltog i P15 förlorade i gruppspelet mot andraseedade Erik Hogenäs med 8-11, 10-12, 10-12 i en ganska jämn match men där Erik var starkare i slutet på seten. Samuel förlorade även den andra matchen med 1-3 mot den Qatarspelare som Jesper senare vann mot i slutspelet. Samuel ville få ytterligare en match och efteranmälde sig därför i H1 och mötte där Malte Rosén. Det blev ytterligare en hedersam förlust med 2-3 i set.

På plats från Värmland var även Viktor Johansson Skoghalls BTK, Hampus Relte, Alma Rööse och Alexandra Rööse Arvika BTK. Alltid kul att träffa andra spelare/ledare/föräldrar från Värmländska klubbar och stötta varandra. Schysst av Hampus att hjälpa till som coach, bland annat i Samuels sista match, tacksamhet för det. 

Det var en rolig helg med många roliga ögonblick både i och utanför hagen.

/Per Hagberg

 

Skribent: Per Hagberg

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info