Hoppa till sidans innehåll

Tobbe på hal is eller hur man kan tillbringa… UPPDATERAD

17 JAN 2009 20:12
Hur kan man bättre tillbringa en torsdagkväll än att avnjuta Lag-DM finaler? Inte vet jag så därför begav jag mig till Brogårdshallen i Kristinehamn i torsdags. CBTK var kvalificerade till final i 2 klasser, nämligen senior och P13. Vårat P17-lag gick till semi men föll där mot Kristinehamn. Seniorlaget bestod av Anders Sjöstedt, Tobias Bergman och David Lundeteg. Deras motståndare Solsta (som är farmar klubb till CBTK) mönstrade Anders Johnsson, Peter Johnsson och L-G Sundman. P13-laget bestod av Oskar Hildebrant, Oscar Perman och Mathias Ohlsson och deras motståndare var Kristinehamn med följande spelare: Arvid, Lukas, och Agnes.
  • Skapad: 17 JAN 2009 20:12

Eftersom ålder går för skönhet så börjar vi med seniorerna…

 

Seniorklassen

Första matchen mönstrade Tobias B mot Anders J och de två första seten gick klart till Tobias som dock hade stora svårigheter att avgöra i tredje set som blev 17-15 innan det var klart.

 

CBTK: 1 Solsta :0

Andra matchen möttes Sjöstedt och L-G och mot Sjöstedts grymt stabila spel hade inte L-G mycket att sätta i mot, inte ens i tredje set när Sjöstedt slappnade av och släppte in L-G något i matchen.  Citat från L-G ” Inte ens det klarade jag av”  Citat slut.

Ange alt-text här.

L-G servar

CBTK: 2 Solsta :0

I nästa omgång möttes David och Peter och fast Peter pressade David i andra och tredje set så kunde han inte riktigt rubba honom utan det blev 3-0 i set till David. Kommentaren från den matchen var väl Peters ” Fanken, jag verkar ju vilja  förlora” OM inte han vet….  ;)

CBTK: 3 Solsta :0

I fjärde omgången var det dags för Anders mot Anders och än en gång visade Sjöstedt upp ett väldigt stabilt spel och lämnade inte en boll i onödan till Solsta’s Anders. Imponerande.

Ange alt-text här.

Sjöstedt laddar inför servmottagning medans David har koll på poängen

CBTK: 4 Solsta :0

Nu var det dags för Tobias mot Peter och här börjar Tobias med att lägga 2 set 7-11, 9-11 innan han vaknar till och vinner tredje med 11-9 och fjärde med 11-2. Då trodde jag och nog många med mig att nu blir det 5-0  i matcher till CBTK men vad händer…

Ange alt-text här.

Tobbe mot Peter

Tobias tappar tempo och somnar in. Peter vinner sista set med 11-9 och förlusten är ett faktum. Peter vinner med 3-2 i set och utjämnar.

CBTK: 4 Solsta :1

Samtidigt möttes i den 6:e matchen David och L-G och David gjorde vad han skulle fast helt utan besvär gick det inte utan siffrorna skrevs till 11-4, 11-8 och 11-8.

CBTK: 5 Solsta :1

  

Senior-Solsta-perspektiv på lag-DM 2009

 

Inledningsvis vill jag gratulera CBTK:s A-lag till vinsten i seniorfinalen i lag-DM år 2009, som ägde rum i Kristinehamn den 15/1. Den satt verkligen hårt inne... gratulationen alltså!

 

CBTK körde totalt över Solsta BTK med 5-1.

 

CBTK ställde upp med inga mindre än Anders Sjöstedt, David Lundeteg och Tobias Bergman. För Solsta BTK ställde Peter Jonsson, Anders Jonsson och undertecknad upp.

 

För egen del var jag för en kort stund glatt överraskad när jag inledningsvis efter trevande spel gick upp till 4-1 i bollar mot Anders Sjöstedt i första set; jag började illusionera om att eventuellt ta hem åtminstone det setet, varefter en stunds ännu mer trevande det stod klart att så inte skulle bli fallet, eftersom Sjöstedt tog hem setet till sig med 11-4. Resten är historia...

 

Peter Jonsson stod för något av en skräll och slog en av Sveriges bästa 20-åringar manifesterad i Tobias Bergman med 3-2 i set. Peter har och håller på att utveckla en grym backhand; tämligen orädd drar han till sin fördel på uppstuds i både tid och otid och sådant måste premieras!

                               

Anders Jonsson visade att han utan konkurrens är den som drar med mest överskruv i åtminstone Värmland. Men det hjälper inte mot den kaliber som CBTK:s A-lagsspelare är disponerade med.

 

David Lundetegs osannolika räddningar i ”ballongläge” och andra lägen mot Peter Jonsson förtjänar ett eget kapitel. Det var irriterande bra.

 

Icke förty, ”no hard feelings” i träningslokalen när vi möts igen!

 

Karlstad den 16 januari 2009

 

L. G. Sundman

lagledare

 

Senior-CBTK-perspektiv på lag-DM 2009

 

CBTK-SOLSTA  Seger. 5-1. Gött.

 

Bra block av Peter vid jämna lägen. Stabilt spel av mig och Sjöstedt och av Tobbe i den första matchen. Fullsatt (alla 15 platser).

 

Över på en timma. Nostalgisk plats. Många DM-finaler, tävlingar och träningar har genomförts i K-hamn. Många duster mellan CBTK och Kristinehamn har spelats.

 

Nu i år var det två Carlstadslag i seniorfinal. L-G frågade mig om detta var skrämmande för Värmlandspingisen. Snarare ett styrkebesked av Carlstad, svarade jag snabbt tillbaka.

 

På ungdomssidan är Kristinehamn dock tillbaka igen. I P 13 var det än en gång final mellan Carlstad och Kristinehamn. Arvika är bäst bland juniorerna.

 

Apropå historia. I hallen fanns “Jonne” Lagerberg. Han har 83 (!) DM-guld i bordtennis (över 130 medaljer, vet inte säkert). Han har varit med ett tag.

 

Nu har vi i alla fall ett DM-guld till. För Tobbe och Anders var det första DM-guldet i Värmland. Antar att det känns omtumlande för dom. Men dom landar säkert med båda fötterna på jorden snart.

 

Speciellt tack till Anders som åkte från Örebro för att delta. Som sagt: CBTK satsar på Lag-DM…

 

/David

 

Ps. Webmaster ber om ursäkt för det sena inlägget, orsaken var problem med en works konverterare Ds.

 

Segern i seniorklassen gick där med till CBTK. Grattis!

 

Ange alt-text här.

Tobias - Skall jag verkligen bara få den lilla???
Segerlaget (Tobias och David) saknas på bild gör Sjöstedt 

 

Ange alt-text här.

Delar av silver laget från Solsta (saknas på bild gör Peter)

  

P13

I P13 som spelade samtidigt började Oskar H mot Arvid vid ena bordet och  Mathias mot Lukas på andra. Oskar spelade bra och vann sin match betryggande med tre raka set.

Ange alt-text här.

Hilde svävar fram till bordet

CBTK: 1 Kristinehamn:0

Mathias fick igång sitt nabbspel från början motade tillbaka bollarna till Lukas på ett föredömligt sätt som räckte till seger i matchen med 3-0 i set.

Ange alt-text här.

Grymt fokus på Mathias

Citat från Oscar P: ”Matte spelade bokstavligen på tå mot Lucas Bäckström och vann klart

 

CBTK: 2 Kristinehamn:0

I nästa omgång möttes Oscar P och Agnes samt Mathias och Arvid. Oscar spelade utmärkt de två första seten och vann de med 11-2 och 11-3 för att sedan plötsligt förlora tredje med 8-11. Fjärde set vann sedan med klara 11-2.

Ange alt-text här.

OP möter Agnes

CBTK: 3 Kristinehamn:0

Mathias mot Arvid blev en rysare där Mathias förlorade första med 6-11, vann andra med 11-9, tappade tredje med 3-11, vann fjärde med 11-6. I femte set låg Mathias under med 9-10 när Oscar och Oskar tar timeout. Vad än Oskar sa till Mathias så verkade det fungera för Mathias vinner femte set med 12-10. Starkt jobbat Mathias!

CBTK: 4 Kristinehamn:0

Nu var det Oskar H tur att ta sig an Agnes och Oskar tappar första set med 8-11, innan vändningen börjar. 11-9, 11-8 och 11-8 och seger med 3-1 i set.

Kommentar från laget ”Trots lite ”peptalk” från storebror Kirikii  ;) kunde O.H hålla ihop sitt spel och vinna med 3-1 över Agnes. Starkt.”

  

CBTK: 5 Kristinehamn:0

Samtidigt möttes Oscar P och Lukas på bordet brevid. Oscar tappade de två första seten för att sedan vinna tredje med 16-14, fjärde med klara 11-5. Tyvärr tappade Oscar sista set med 7-11 och matchen med 2-3.

CBTK: 5 Kristinehamn:1

 

Ange alt-text här.

Segerlaget i P13

 

Segern i P13-klassen gick därmed till CBTK. Grattis.

 

 

 

 

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info