Hoppa till sidans innehåll

Trollungar – ja, även CBTK har några

18 FEB 2013 09:16
Tidigt lördag morgon så styrde Mathias ”Matte” Ohlsson och jag bilen söder ut för Trollhättans BTKs årliga tävling Trollungen. Väl på plats i hallen mötte vi Ludvig, Samuel och Per Hagberg som hade tagit tåget ner kvällen före.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:27

Trollungen är en stor tävling med spel i flera hallar och många trappor på vägen emellan dem, eller hur Per?


Vy_Trollungen 

Alla domare hade fina gula domardräkter på sig.

9.00 började poolspelet för Samuel och Ludvig i P12 och Matte i HJ17

Samuel mötte på tufft motstånd i sin P12-pool i A-hallen och förlorade sina tre matcher med ganska jämna siffror men var ändå nöjd med att han håller spelet jämnt och tar något set. Ludvig vann en match i sin P12-pool som spelades i B-hallen, men förlorade i matchen om att gå vidare till slutspel i en jämn femsetare. Pappa Per fick bra motion genom att förflytta sig ganska många gånger mellan A- och B-hallen för att hinna se alla matcherna.

 

Set_siffror
Ett av dagens resultat...

Matte spelade i en 3-pool tillsammans med 1:a seedade Mattias Johansson , Västers BTK. Matte slutade 2:a i sin pool. I 1/8-delen i slutspelet mötte han Viktor Kihlström, KFUM-KFUK:s IA Säffle. Viktor vann enkelt med 3-0 (5-11,7-11,3-11). Sedan var det bara att invänta dagens andra klass HJ20 som inte startade förrens 15.30.

13.15 drog eftermiddagspasset igång igen för Samuel i P13  och Ludvig i P11

Samuel inledde med två förluster i P13-poolen men håller även här spelet uppe och åstadkommer jämna matcher och tar några set. I sista poolspelsmatchen för Samuel kommer äntligen dagens första vinst (3-1) efter en bra match – en nöjd Samuel avslutar med goda minnen.

 

Samuel_och_domare

Både Samuel och domaren var nöjd efter matchen.

 

Ludvig tar en vinst i sin pool i P11 och förlorar än en gång den avgörande matchen om att gå vidare till slutspel i en femsetare. Både Samuel och Ludvig var väldigt nöjda med dagen, turneringen och inramningen. Några tävlingar till så kanske det går att nå ett slutspel. All ledig tid mellan matcherna ägnades åt träningsspel och det är kul att se hur spelet går framåt bara under en dag när man bara kan fokusera på bordtennis. Vi kollade även in Mathias spel men missade tyvärr slutet på HJ20 eftersom vi skulle med vårt tåg hemåt – grattis Matte till en bra insats!

Äntligen blev klockan 15.30 och HJ20 drog  igång, pga stryckningar var det bara 2 seedade och TT-koordinatorn lottade även denna gången Matte  och Mattias Johansson i samma pool. Samma resultat igen, Mattias pool 1:a och Matte pool 2:a. I  slutspelet började Matte med att enkelt vinna över Marcus Johansson, Västers BTK med 3-0 (11-7,11-9,11-7). Sedan åter dags att möta Viktor Kihlström. Matte storspelade och  vann till slut med 3-1 (6-11,11-6,11-9,11-4). I finalen väntade ännu en match mot Mattias Johansson, tredje för dagen, och trots ett bra spel från Matte så räckte det inte riktigt till och en ny förlust med samma siffror 3-1 (7-11,9-11,11-7,7-11) . Med en slutlig 2:a plats och prispengar som pris, åkte vi trötta och nöjda hemåt igen.

Trollungen är en jättebra och trevlig tävling där jag personligen tycker att CBTK borde haft med  fler spelare med, så nästa år hoppas vi på fler deltagare från oss.
Många Värmlandsklubbar var representerade på både flick-och pojksidan med framstående resultat, till slut blev det 5 segrar, 4 andra platser och 8 tredjeplatser med hem till Värmland i de 15 klasser som spelades under lördagen.

 

 

HJ20final

Final i HJ20, det börjar bli sent så det var inte så många kvar på läktaren.

 

/Vid pennan  Cecilia Lindgren och Per Hagberg

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info