Hoppa till sidans innehåll

USM i Helsingborg

29 MAR 2010 10:48
Fina prestationer i årets USM där P12 och P15 klasserna ingår. Klubbens representanter var Oskar ”Hilde” Hildebrand och Oscar ”OP” Perman.
  • Skapad: 29 MAR 2010 10:48

Hilde som på pappret inte skulle ha några som helst möjligheter att gå vidare från poolen om man enbart gick efter ranking spelade väldigt bra och slutade på den övre halvan i resultatlistan.

OP var innan tävlingen kvartsfinalseedad och visade på tävlingen upp varför han är top-10 rankad i Sverige bland 12-åringar då han till slut säkrade en fin 5-plats.  

Fredag

 

Första klassen ut på fredag förmiddag var P15 poolspel.

Hilde mötte i första matchen Tobias Gruffman från Tegs BTK. Hilde var snäppet bättre i alla moment och vann komfortabelt med 3-1 i set. I andra poolmatchen stod duktige Jonas Sterner för motståndet och det blev en ruggigt jämn match där Hilde vann på sin aggressivitet och kunde till slut avgöra med 11-7 i skilje i en mycket jämn match. I tredje matchen som gällde poolseger mötte Hilde Niklas Moszczynski . Hilde hade 1-2 i set  och låg under med 1-5 i fjärde set men klarar av att vända och vinna fjärde set med 13-11. Tyvärr fick den hårt slående polacken en bra start i avgörande set och kunde vinna matchen med 11-6 i skilje.

 

Hilde vidare som pooltvåa till A-slutspel!  J Helt klart en mycket bra prestation som visar att Hilde tagit både ett och två steg framåt i sitt spel under året.

PD15

Hilde spelade dubbel med Amadeus Qfvarnström från Sjömarken och mötte i kvalmatchen Nyström O/Gruffman T, Tegs BTK. Matchen var hela tiden under kontroll och slutade med 3-2 seger.  I första omgången mötte de sedan Lundberg/Präst, Gute/Västerås. Hilde och Amadeus tog första set men sedan tog det slut och det blev förlust med 1-3 i set.

PD12

I dubbel spelade OP ihop med Joakim Frenandez-Brink från Eslöv och de fick i första matchen möta Clevensjö/Magnusson från Eskilstuna. Trots sin ovana att spela ihop såg det stundtals riktigt bra ut och de kunde till slut vinna med klara 3-0 i set.

Lördag

P12

I andra omgången av slutspelet för  P12 var det dags för de seedade spelarna att kliva in i hagen och därmed Oscars första match. Att gå in som seedad spelare är inte helt enkelt då man möter någon som redan vunnit 3-4 matcher och därmed kommit igång ordentligt.

 

Oscar fick i första matchen möta Henrik Nordström, Spårvägens BTK. Oscar var aldrig hotad i spelet och matchen slutade med en klar 4-0 vinst. I 1/8-del fick Oscar möta seedade Johan Gummesson, Dänningelanda BTK. Oscar visade på nytt upp ett stabilt spel och läste Gummessons på ett utmärkt sätt och vann ånyo med 4-0 i set och var därmed klar för spel bland de 8 bästa.

P15

I P15-slutspelet Hilde fick i första omgången ta sig an Ludvig Andersson, IF Norcopensarna. Hilde visade upp ett fint spel, spelade på riktigt bra direkt från början och vann första set med 11-9. De följande fyra seten vann Ludvig men det var flera gånger som det stog och vägde i matchen. Med lite mer med flyt hade slutresultatet kunnat bli något helt annat men nu blev det till slut förlust med 1-4 i set.

PD12

I 1/8-del fick Brink och OP möta Gustavsson/Ström från Askims BTK. Brinks och OP’s ovana vid dubbelspel lyste igenom denna gång och trots att de egentligen var de bättre spelarna var och en för sig så blev det knallhårt. Matchen slutatde lite snörpligt med en felserv pga. blöt boll ;)  och en nätrullare till 11-13 i skilje och därmed förlust

Söndag

P12

Nu var det dags för kvartsfinal och Oscar skulle nu möta Simon Berglund. Oscar har under säsongen inte riktigt tidigare klarat av att rubba Simon i hans spel utan det har blivit förlust de gånger de mötts. Oscar spelade ordentligt offensivt stora delar av matchen och var med i spelet. Dock fick Simon vinkla ut Oscar alldeles för mycket och vann de första två seten med 11-6 och 11-7. Oscar kom dock tillbaka och vann trdje med 13-11 och hade även ledning i fjärde innan Simon vände tillbaka kunde till slut vinna matchen med setsiffororna 11-6, 11-7, 11-13, 11-6, 11-5. Simon vann till slut hela USM för P12 och skall man nu förlora så skall det väll vara till den svenska mästaren.

 

På det hela taget en mycket bra turnering av båda spelarna och ett stort grattis till Oscar för 5'e platsen i P12 SM!

 

 

 

 

 

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info