Hoppa till sidans innehåll

USM i Östersund

22 APR 2009 19:59
På torsdag satte sig fyra spelsugna grabbar i minibussen för avresa mot Östersund för deltagande i USM för 12-åringar. CBTK’s representanter var: Pontus Bucht, Isac Eliasson, Mathias Ohlsson och Oscar Perman. Efter dryga 54 mil och 7 timmars resa var vi framme på Pensionat Svea
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:40

 

Ange alt-text här.

Mathias och Oscar på rummet 

På fredagsmorgonen gick vi upp till hallen som låg i närheten och började värma upp inför dagens poolsspel. Pontus fick Fernande-Brink, Gustav Johansson samt Daniel Hvitman i poolen, Isac fick Simon Norvi, Daniel Bengttson och Pontus Pettersson, Mathias fick Axel Lönelid, Áxel Andersson, Sebastian Karlsson och Oscar fick Simon Söderlund, Jacob Öste och Patrik Svalling.

 

Pontus fick en tuff start med Fernandez-Brink i fösta matchen och förlorade den med 0-3 i set. I match 2 stod Gustav Johansson för motståndet och trots en spelmässigt jämn match blev det förlust med siffrorna 11-9, 7-11, 8-11, 8-11. Pontus tog dock revansch i sista och vann mot Daniel Hvitman klara 3-1 i set, samme Hvitman som tidigare slagit Fernandez-Brink med 3-0 i set.

I första omgången började Isak start och tog ledningen med 2-0 i set för att sedan tappa 3 raka set, mycket på grund av att forehanden inte satt ordentligt. I nästa match tog Isak revansch och vann med klara 3-0 i set och i den sista matchen med 3-1.

Mathias förlorade även han sin första match där han mötte Sebastian Karlsson. Mathias vann dock sina andra två matcher med de klara siffrorna 3-0 och 3-1.

Oscar vann sin första match med klara 3-0 mot Patrik Svalling för att lägga mot Jacob Öste med 0-3. Sista matche mot Simon Söderlund var därmed avgörande för avancemang och där spelade Oscar klart upp sig och vann med 3-1.

Efter första dagen hade därmed CBTK 3 av 4 spelare vidare till morgondagens A-slutspel!

 

På eftermiddagen var det dags för dubbelspel där Oscar och Pontus spelade i par samt Mathias och Isak. Pontus och Oscar började med att spela kvalmatch mot He N/Hemlin H från Rudalen/Mörsil. Med tanke på hur det såg ut på uppvärmningen så var det ett väldigt bra spel de visade upp. Tyvärr blev det förlust med 7-11 i skiljeset. Isak och Mathias mötte Lindblad A/Pettersson P från Stratos/Skövde. Det blev lite för många enkla lägen för dom och förlust med 0-3 i set.

 

Ange alt-text här. 

Uppladdning inför lördagen

Lördagsmorgonen började med frukost lika tidigt som dagen innan och kl 09.00 började  Oscar spela slutspel som första spelare ut. I första matchen stod Daniel Hvitman på andra sidan bordet. Efter coachande av Pontus blev resultatet klara 4-0 i set och avancemang till nästa omgång. Sedan var det dags för de andra; Isak fick ta sig an Rasmus Nilsson och det var helt klart betydande vilken sida av bordet man fick spela på. Isak förlorade första med 10-12, vann andra med 11-6, förlorade tredje med 10-12, vann fjärde med 11-9, förlorade femte med 6-11, vann sjätte med 13-11 (här räddade Isak två  matchbollar) och sjunde vann Isak med 11-7. Phuu!

Mathias fick möta Erik Olsson från Askim och de tre första seten var riktigt bra där Mathias förlorade knappt set 1 och 3 för att sedan vinna set 3 men sedan hände något och set fyra och fem rann iväg utan att Mathias hängde med och förlusten var ett faktum.

Pontus skulle spela B-slutspel och fick i första omgången möta Pontus Pettersson och det blev en riktig rysare. Bucht förlorade de första två seten med 4-11 och 8-11, vann set 3 och 4 med 11-8 och 11-9 och låg sedan under med 3-8! Bucht jobbade sig dock tillbaka hela vägen till 10-8 och två matchbollar men förlorade tyvärr med 10-12 i femte och avgörande.

 

I 16-del var det dock slut på det roliga och Isak förlorade med 1-4 i set mot Anton Källberg och Oscar förlorade med 0-4 mot Elias Ranefyr.

 

Dock en väldigt bra insats av alla grabbarna!

 

Kommentarer från spelarna:

Det är långt som den till Östersund

Man skall träna dubbel…

Tack till Jakob K och Magnus P för coachandet

Bra med riktiga domare

Man skall våga slappna av

 

 

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info