Hoppa till sidans innehåll

USM i bordtennis

29 APR 2012 19:48
Här kommer ett försenat repotage från USM åldersklasserna 12 och 15 som avgjordes 13-15 april i Halmstad och Värmland hade ett flertal spelare med från Arvika BTF, Carlstad BTK, Kristinehamn BTF och Värmskog BTK. Carlstads BTK repesenterades i P15 av Isak Eliasson, Mathias Ohlsson och Oscar Perman.
  • Skapad: 29 APR 2012 19:48

Tänkte redogöra hur det gick för spelarna, en i taget, och vi börjar med Isak Eliasson.

 

Isak

Dubbel spelade Isak ihop med Axel Andersson från Valbo och med tanke på att de inte hade vare sig tränat eller spelat ihop tidigare förutom lite inslagning kvällen innan, så fungerade det över all förväntan tycker jag. Det är alltid lite av ett lotteri när man skall spela dubbel med någon man inte känner.  Isak och Axel började med att slå ut Hesselgren/Wadsten i första omgången och det såg lite knackigt ut i samspelet mellan dem.

Isak_Axel_dubbel 

Isak med Axel

I den andra omgången tog de sig an Halmstadsparet Kevin Nilsson och Anton G Snygg och då fungerade samspelet utmärkt mellan de två. En på förhand riktigt tuff match avgjordes i tre raka set till Isaks och Axels fördel. I kvartfinalen fick de så möta Oscar Perman CBTK och David Blomberg Eslöv och det blev en jämn och välspelad match som gick hela vägen till skilje där Oscar och David vann.

I singelspelet var Isak direktseedad till A-slutspelet som spelas i bäst av 7 set. Isak började med att besegra Jens Lepiko i 4 raka set, i andra omgången som var 8-del fick så Isak möte Benny Feng, Spårvägen. Där spelade Isak riktigt bra och knep första set innan Benny kunde vända på marginalerna och knipa 2:a-4:e set. I det 5:e setet följdes spelarna åt och Isak hade setboll innan Benny vände tillbaka och avgjorde med 15-13.  Förlust med 1-4 i set med det var bud på ett helt annat slutresultat.

 

Matte

I dubbel spelade Matte ihop med Gustav Johansson från Ovansiljan och de hade oturen att i sin första match få möta semiseedade Anders Eriksson och Viktor Alm från BTK Linne. Då samspelet inte riktigt var på topp blev det förlust med 1-3 i set. De förlorade dock andra set med 9-11 och hade de lyckats knipa det setet så hade det kunnat sluta annorlunda.

I singel fick Matte börja med att spela poolspel och han fick möta Marcus Nilsson, BTK Rekord, Erik  BOJÖ, Spårvägen och Emil Bergström, Falkenbergs BTK.

 

Matte i singel

Matte vs Erik

I första matchen mot Erik var inte Matte riktigt vaken och förlorade 1-3 i set, han förlorade dock första och sista set med 9-11. I andra matchen mot Marcus Nilsson var det inte mycket att sätta mot utom i första set som förlorades med 10-12. I andra och tredje var Matte steget efter och det rann iväg väldigt fort. I den tredje matchen i poolen mot Erik Bojö spelade Matte upp sig och vann den matchen med 3-2 i set. Tyvärr räckte inte detta till avancemang till A-slutspel utan det blev B-slutspel för Matte. I B-slutspelet gick Matte hela vägen till kvartsfinal men förlorade där mot Arvid Ohlsen-Svensson från Kristinehamn med 2-3 i set.

 

Oscar

Oscar spelade dubbel med David Blomberg från Eslöv och de har tävlat tidigare tillsammans så de kände till varandra från tidigare. I första omgången slog Oscar och David ut Svalling och tengblad i tre raka för att fortsätta i nästa match mot Hvitman och Lepikko på samma sätt. I kvartfinalen var det så dags att möte Isak och Axel och det slutade som sagt med seger med 11-5 i skilje. I semifinalen stod förstaseedade Ahlander-Johansson/Källberg för motståndet och de visade sig vara snäppet för bra och det slutade med förlust och en slutlig tredjeplats.

Härligt med en bronsmedalj på USM i dubbel!

I singel var även Oscar direktkvalificerad till A-slutspel. I 8-del besegrades Axel Andersson från Valbo 4-1 i set. I kvartsfinal fick Oscar möte Omid Khoshbakht, Spårvägen.

Oscar_vs_Omid_P15 

Oscar vs Omid 

Oscar klarade av att vinna första set, i andra och tredje set kunde inte Oscar möta upp Omids backhandspel. I fjärde och femte fick Oscar lite bättre kontroll på Omids backhand och hade ledningen i båda seten med 8-5. Tyvärr blev setsiffrorna 9-11 i båda seten och därmed en förlust med 1-4 i set.

Kvällarna ägnades åt kortspel och även lite pingis på hotellrummet.

 

Minibordspingis

Bordpingis på hotellrummet

  

Resultatöversikt

P15

Oscar Perman Carlstads BTK 9:a A-slutspel P15, 3:a i P15 dubbel

Isak Eliasson Carlstads BTK 9:a A-slutspel P15, 5:a i P15 dubbel

Mathias Ohlsson Carlstads BTK 5:a i B-slutspel P15

På det hela taget en riktigt bra helg för allihop och framför allt en trevlig resa med grabbarna. Stort GRATTIS naturligtvis till Oscar för hans bronsmedalj!

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info