Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska 2009

17 DEC 2009 21:30
I helgen som var arrangerades Västsvenska mästerskapen i Borås. Nytt för i år var att den var en R1 tävling samt kvalificerande till SM ibland annat klasserna P12, P14 och P15. CBTK mönstrade Oskar Hildebrant, Isak Eliasson, Pontus Bucht, Mathias Olsson och Oscar Perman denna helg. Mariedals som var arrangör hade ett något annorlunda upplägg, de spelade poolspelet i ett antal klasser för att sedan spela poolspel i resterande klasser innan de startade slutspelet i första klasserna. Det hade till följd att för dem som endast spelade i en klass fick vänta väldigt länge och för de övriga att slutspelen krockade. Det var kanske inte så lyckat.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:06

Hur som helst, vi tar klasserna i tidsordning och första klasserna ut för CBTK’s del var P15 och P12. I P15 var Pontus, Isak, Mathias och Oskar H med. Pontus fick en tre-pool med bland annat Carl Ahlander i poolen och han var det inte mycket att göra åt. När sedan Pontus med lite oflyt även förlorade matchen mot Robin Andersson 10-12 samt 12-14 i de två sista seten var det färdigspelat för hans del i P15. Isak fick även han en tre-pool dock med Marcus Olovsson i poolen. Matchen mot Marcus blev en rysare där Isak förlorade första set med 15-17. Isak kämpade dock vidare och pressade Marcus till skiljeset där Isak dock la med 8-11. Isak vann dock sin andra match med 3-0 och vidare som pooltvåa.

 Oskar H spelade på riktigt bra och vann alla sina tre matcher i poolen och vidare som pooletta. Lika klart som Mathias förlorade två av sina matcher i poolen vann han den tredje vilket tyvärr inte räckte till avancemang.

Samtidigt som poolspelet i P15 pågick P12 och där fick Oscar P en tre-pool och vann klart bägge matcherna.

 

Nu var det dags för poolspel i P14 där alla fem grabbarna var med. Pontus fick ånyo en tre-pool med Carl Ahlander i poolen och slutade även den här gången trea i poolen. Isak, Mathias och Oscar P tog sig alla vidare till slutspel. Oskar H vann klart sin första match i poolen och var på väg mot seger i sin andra match när han trampade på barriären, halkar till och sträcker sig i ljumsken. Efter diverse bandagering fortsätter han matchen som tyvärr slutar med förlust med 11-13 i skilje. Sträckningen hämmade spelet markant även i tredje matchen och Oskar lägger med 0-3. Tråkigt då han visade upp så pass bra spel tidigare under dagen.

 

Nu var det slutspels dags ibland annat P12, P14 och P15 samtidigt vilket resulterade i en del krockar i tidsprogrammet. I P14 mötte Mathias Carl J i andra omgången efter en WO i första omgången. Mathias stod upp väldigt bra och spelade sitt spel hela vägen till skiljeset där han tyvärr förlorade.

Oscar började med slutspel i P12 och mötte i första Karl Lundgren, Askim. I tredje set hade Oscar 0-7 underläge som han hämtade upp för att sedan förlora setet med 11-13. Tack vare stödet från läktaren (tack till BTK Linne och klubbkompisarna) kunde han dock till slut vinna matchen med siffrorna 11-3, 12-14, 11-13, 13-11 och 11- 0. Oscar vann även andra omgången med 3-2 och semin över Felix B, Lindome med 3-0 innan det var dags för final mot Jakob Kadziolka. Oscar började något nervöst och förlorade första set innan han kom igång och vann följande tre set och finalen med 3-1.

Oscar hoppade mellan klasserna och spelade samtidigt P14 slutspel. OP fick stå över första och mötte sedan Rasmus Säfström i andra omgången där han vann de avgörande bollarna och därmed hela matchen med 3-0. Precis efter finalen i P12 var det dags för Oscar att ta sig an Marcus Olovsson i kvartsfinal i P14. Oscar var nog lite för nöjd med segern i P12 för att riktigt bjuda upp till match och det hela slutade med 0-3 förlust mot Marcus. Isak stod även han över första omgången i P14 och fick ta sig än Jakob K i andra. Isak övertygade och vann med 3-0 i set och var aldrig riktigt hotat förutom möjligen i sista. I kvartfinalen mötte Isak Erik Olsson, Askim och vann med 3-1 i set och var därmed klar för semi. I semin stod dock Carl Ahlander för motståndet och det visade sig vara för svårt och Isak förlorade den matchen.

 

På det hela taget en klart godkänd tävling från klubben.

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info