Hoppa till sidans innehåll

Växjö GP

05 SEP 2010 14:45
På fredag kväll hoppade OP (Oscar Perman), Isak Eliasson och Hilde (Oskar Hildebrand) in i bilen för en resa ner till Växjö och deltagande i Växjö GP. Efter ett snabbt stopp på ett riktigt tradarfik ”Spot1” där inget på menyn stod med på Viktväktarnas rekommendationslista över hälsosam mat var det inkvartering på Scandic.
  • Skapad: 05 SEP 2010 14:45

Efter en god frukost bar så av till hallen för avprickning och uppvärmning. Första klasserna ut var P13 för OP och P15 för Isak och Hilde. Vare sig Isak eller Hilde fick någon drömlottning direkt. Isak fick respass direkt vid mötet med Anders Eriksson BTK Linne och Hilde fick efter seger i första omgången över Gustav Fahlén, Trelleborgs BTK med 3-1 i set möta Carl Ahlander i andra omgången vilket renderade en förlust.

I P13 var OP tredjeseedad och efter segrar mot Andre Pettersson BTK Serve, Vigo Kippel och Sixten Norrby båda från Spårvägen var det dags för Christian Gustavsson, Askims BTK. Christian bjöd på riktigt bra motstånd och efter seger med 11-6 i första set blev det 16-14 och 10-12 i de följande seten. I sista set fick dock OP tidigt ett par poängs ledning som räckte hela vägen och det blev 11-7 i avgörande set.  I semifinalen mot Joakim Fernadez-Brink. OP kom inte alls in i matchen och det blev förlust med 3-0 i set. Det var dock starkt att återigen hålla sin seedning och knipa ännu en tredjeplats.

 

OP mot Sixten Norrby Spårvägen

 

På eftermiddagen var det så dags för P14 för Isak och OP och HJ17 för Hilde. I P14 var det poolspel och Isak hade Albin Jeppson Lund, Albin Andersson Vaggerud och Erik Olsson Askim i poolen. Isak hade en del problem med att få in forehandslagen vilket gjorde att det blev tuffare än nödvändigt. Efter en hård femsetare mot Albin Andersson som Isak vann blev det förlust mot Jeppson efter ännu en femsetare. I sista matchen mot Erik såg det dock bättre ut och segern för Isak skrevs till 3-1.

 

Isak redo vid bollmottagningen 

 

OP fick Axel Tällström Spårvägen, Gustav Karlsson Askim och Andreas Johansson Västervik i poolen. På grund av att P13 blev så pass försenat som det blev fanns det inte tid att äta mellan semifinalen i P13 och poolspelet i P14 tyvärr utan det fick göras i matchpauserna vilket syntes i rörligheten i de första två matcherna. Att studsa runt i hagen med magen full med makaroner och köttfärssås är inte det bästa. Efter tre hyfsat bra matcher, 3-1 seger mot Tällström, 3-2 mot Gustav (11-1 i sista set) och 3-0 seger i sista matchen stod dock OP som poolsegrare. 

Efter avklarat poolspel var båda två vidare till slutspel. OP fick där möta Martin Eriksson i 16-del och OP spelade bra men lite för enkelt och Martin vann med 3-1 i set. Isak fick efter en fin seger över Daniel Jacobsson Åsa möte sin baneman från P15, Anders Eriksson. Det blev tyvärr ännu en seger för Anders. Isak knep dock sin första GP-poäng för året vilket var kul.

Hilde hade en tuff match i HJ17 mot Emil Andersson Safir där han enligt mig spelade bättre än i P15 men tyvärr räckte det inte hela vägen utan det blev förlust med 3-1 i set. Tuffheten finns dock där så snart kommer vinsterna också.

 

Hilde svingar FH 

Värt att notera var även att fd.  CBTK-spelaren Simon Arvidsson spelade riktigt bra i HE och HJ20. En semifinalplats i HE på fredagen följdes upp av seger i HJ20 på lördagen. J 

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info