Hoppa till sidans innehåll

Växjö GP Del 1

30 AUG 2009 21:20
Här kommer rapportern för klasserna P13-P15, HE och HJ20 kommer i del 2. Från Karlstad åkte Oskar Hildebrand och Isak Eliasson med mig, Ingemar till Växjö på fredagseftermiddagen. Det är långt och vi räknade med 5 timmars resa inkl ett stopp på vägen. Det visade sig stämma sånär som på 2 minuter och vi var framme vid Scandic i Växjö kl. 21.58
  • Skapad: 30 AUG 2009 21:20

På förmiddagen var det cup spel i P13 och P15.
Oskar inledde mot seedade Johan Hagberg från Spårvägen. Det blev för svårt. Oskar förlorade med 0-3 men var ändå med i matchen. Johan gick sedan vidare till semifinal.

Isak fick i P13 möta en gammal bekant rival, Linus Andersson från Safir. Det brukar vara mycket jämna matcher men hittills har Linus alltid vunnit. Så även idag, Linus vann med 3-1. Isak var med bra i matchen men tappade i slutet.

 
Isak och Linus Andersson, Safir

För grabbarna väntade nu poolspel i P14 under eftermiddagspasset.

Oskar började mot Växjöspelaren Alexander Lundh från BTK Frej. Det var en jämn match men Oskar förlorade med 0-3. Oskar hade bl.a. 2 setbollar i första set.
Max Noresson från Rekord stod för motståndet i 2:a matchen. Det blev en oerhört jämn match. Tyvärr hade inte Oskar de avgörande bollarna med sig och förlorade med 14-16 i skiljeset. Oskar hade då haft flera matchbollar. En tung förlust.
3:e och sista matchen i poolen var mot Simon Nilsson, Tomelilla. Oskar vann enkelt med 3-0.
Oskar slutade därmed som pool 3:a.


BH från Oskar 

Isaks pool såg på pappret svår ut. Han började mot Daniel Jacobsson från Åsa. De senaste gångerna de mötts har det varit mycket jämt men Daniel har hittills vunnit. Det gjorde han idag också med 3-2. Isak ledde med 2-1 och hade 9-6 i 3:e men lyckades inte knyta ihop säcken.
Nästa match var mot seedade Mattias Lauridsen från Frej. Det blev förlust med 0-3 för Isak men Isak var ändå bra med i alla set. Mattias kom sedan till semifinal.
Isak satt sedan och väntade på sista matchen och satt och pratade med pingispolaren David Blomberg, Kvarnby. Då kom de fram till att OM den 4:e spelaren i poolen, Fabian Nordström från Tomelilla skulle vinna över Daniel Jacobsson och OM Mattias Lauridsen vann mot Daniel Jacobsson och OM Isak vann över Fabian Nordström med sämst 3-1 i set, - då skulle Isak gå vidare som pool 2:a.

Bra coachning är viktigt


Just detta hände! Isak vann mot Fabian Nordström med 3-1 och var vidare som pool 2:a. Lätt som en plätt!
I 16-delen förlorade Isak mot den 1:e seedade kinesen Qian Sun från BTK Dalen. Isak var chanslös men försökte göra en anständig insats. Qian Sun vann senare klassen utan att ha tappat ett enda set!

Isak var väl till sist hyggligt nöjd att ha kommit till 16-del i en så här bra tävling men grämde sig över att förlorat ett par riktigt jämna matcher.
Oskar var i konsekvensens namn inte nöjd över att stanna som pool 3:a, speciellt då han hade flera matchbollar i den 2:a pool matchen.

Nu väntade en lång hemfärd (som skulle visa sig bli ännu drygare pga krångel med bilstrålkastarna). Även om vi blivit utslagna av kineser så tröstade vi oss med Kina-mat i Skövde.

Ingemar Eliasson

Skribent: Webmaster

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info