Hoppa till sidans innehåll

Väzjö del 2

05 SEP 2009 14:23
I den äldsta juniorklassen, HJ20, var Simon ensam representant för CBTK. Han var dock inte den ende värmlänningen i klassen.
  • Skapad: 05 SEP 2009 14:23

Och säkert kunde Magnus Pohjalainen från Arvika ha tänkt sig en bättre lottning än att få möta semifinalseedade Simon i första matchen.

 

Simon möter Magnus 

 

En komfortabel match för Simon som följdes av en lika komfortabel vinst mot den relativt storväxte Benny Nilsson från Kristianstad. Efter att Loso vunnit en riktig holmgång mot Anton Åkesson lyckades han inte lika bra mot Simon som spelade varierat och mycket stabil pingis.

 

Det första reella hotet kom i kvartsfinalen mot Askims Andreas Kvist som för ett par år sen ofta gjorde livet surt för Simon. Kvist spelade bra med sin fina skruvloop, och matchen avgjordes inte förrän i femte set där Simon avgjorde klart.

 

I semifinalen väntade Växjös hemmahopp Andreas Törnkvist som fortsatt att utvecklas starkt och under året varit uttagen till seniorlandslagsuppdrag vid ett flertal tillfällen. Första set rann iväg snabbt till Törnas fördel. Andra set var helt jämt men förlorades liksom det tredje. Törnkvist vann sen finalen mot norske Rönneberg.

 

 

De två första matcherna i poolspelet i Herrar Elit vållade inga problem för Simon. Den tredje matchen mot Vladimir Dragic blev desto tuffare. Simon låg under med 0-2 i set efter bra spel från säkre Dragic men lyckades sen ta de kommande seten.

 

Simon stod över första slutspelsmatchen och i nästa blev det ett intressant möte med en f.d. klubbkompis – den ”gamle” CBTK-tränaren Marcus Johansson. När materialspelare är inblandade blir ofta matcherna svängiga och utan riktig struktur, och den här matchen var inget undantag. Det blev Hawaii-siffror där spelarna turades om att ta vartannat set.

 

Simon mot Magoo

 

Magoo imponerade ibland stort med att ta ”omöjliga” bollar med sin nabb som returnerades lågt och snyggt in på Simons halva. I avgörande set såg det mörkt ut när Magoo drog ifrån till ledning med 6-3. I det läget tog Simon time out. Snacka om rätt timing. Efter det var det bara Arvidsson på planen som då tog 8 raka!

 

Han var därmed framme i åttondel där motståndare var ingen mindre än landslagsmannen Johan Axelqvist. Simon öppnade matchen utan respekt för sin namnkunnige motståndare. Han hade ledning med 9-8 i första set när han drog ett riktigt bra läge nät ut, och Axel kunde sen lite snöpligt ta hem setet.

 

Simon mot Johan Axelqvist

 

I andra set imponerade Simon stort. Han styrde spelet och spelade stundtals ut Axelqvist, och tog inte minst hem många poäng med sin fina felskruvsserve.

 

Tyvärr höll det inte hela vägen och det blev förlust med 1-3, men det var med mersmak. Mycket nyttigt att få känna på så kvalificerat motstånd och känna att man hänger med i spelet.

 

Pristagarna i HJ20. Fr.v. Mattias Karlsson, Simon, Espen Rönneberg, Andreas Törnkvist


 

Skribent: Arne Arvidsson

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info