Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marlene Notes

Veteran-VM 24-30 Juni 2012

15 AUG 2012 10:09
Under sommaren var CBTK representerat på Veteran-VM som gick av stapeln i Globen Stockholm genom Marlene Notes och här kommer en resedagbok från henne.
  • Skapad: 15 AUG 2012 10:09

Söndagen den 24 juni

Idag bar det av till Stockholm globen, börjar bli lite smått nervös faktiskt! Haha.

 

pingis vm globen 2012 016

På väg till VM

 

Jag tog bilen upp till Järfälla/Jakobsberg där Jag och Karin Millbert skulle kampera ihop i 2 nätter för att sedan flytta in till en lägenhet på Sveavägen.  Ikväll var det invigning så den var vi på och såg Äpplet och Jo spela mot varandra, duktigt många BRA bollar. Vilka genier. Kul!

Vi tänkte sedan att vi kanske kunde träna lite efter invigningen? Och som vi Tränade! Jag, Karin och Karins Dubbelpartner Anna-Carin Ahlquist fick hela Globen för oss själva att träna i, Sååå Cooolt! Anna-Carin var hedersgäst på detta VM och deltog i både singel och dubbel, hon är med i det Svenska OS landslaget och åker till London och Paralympics senare i sommar. En helt suverän tjej.

  

pingis vm globen 2012 027

Träffade också VM:s äldsta spelare som var 100 år gammal, helt Otroligt!

 

Jag hann också med och bli tagen för att vara vaktmästare i Globen? hahaha! Mer som hände denna kväll var att jag tappade bort både min telefon och min "Goodybag" med info och självklart mitt pass som är det viktigaste att hålla reda på, så man kommer in överallt och framförallt spela. Det visade sig sedan att Karin hade snott min påse! Herregud! Va Blirä?

Efter träningspasset gick vi ut i Partytältet kan man väl säga och där fanns det allt och lite till, mat, fika, dryck i olika halter, en storbildsskärm och ett husband som spelade suverän musik hela kvällen när inte matchen mellan England-Italien visades.

Partytältet

Som alla vet vann Italien på straffar. Sedan bar det av hemåt och en god natts sömn för i morgon väntar ett träningspass på förmiddagen i Beles Pingishall för sen! Hägrar Globen.

 

Måndagen den 25 juni

Herregud!!! Jag tror aldrig det har regnat mer än vad det gjorde idag. Ja ja! Det är smällar man får ta, vi åkte i alla fall och rev av ett träningspass på 2 timmar, Vi körde en 10 settare och jag förlorade med 6-4 i set, Surt! Men jag tror ett kylskåp var smidigare vissa gånger kändes det som, hahaha!

Väl inne i Globen så hade vi supertrevligt. Vilken atmosfär! Underbart. Jag kollade bra pingis och hälsade på vänner som jag inte sett på 20 år och pratade gamla minnen från fornstora dar. Så Otroligt Kul!

 

pingis vm globen 2012 018

Karin och Marlene

 

Vi åkte hem tidigt, för i morgon SMÄLLER DET! 09.00 Bord nr 4 WOW!

 

Tisdagen den 26 juni

Matchdag! Oj Oj Oj! Vaknade 04.53. Jag och Karin åkte till Beles hall även denna morgon för att slå in oss, vi visste att alla andra på detta VM skulle försöka att slå in sig i Globen så vi tänkte att det är bättre att vi gör det här, för att sedan bara köra några bollar i Globen innan match start. Vi körde från 06.00-06-45 Seríöst! Eller vad tycker Ni?

pingis vm globen 2012 044

Inslagning kl. 06:15

 

09.00 gick jag ut och spelade första matchen, och FATTA! jag vann första Matchen med 3-0 Helt Otroligt, sedan slog jag ut mig och var inte tålmodig nog. Mina medspelare i min pool var från Tyskland, Turkiet och Kazakstan. 

 

pingis vm globen 2012 050

Jag är sååå NÖJD! 

 

Å så roligt som det var att spela. Resten av tisdagen tittade jag på mina vänner som spelade, träffade Barbro Wiktorsson som jag spelade med i Varberg en gång på dom här fornstora dagarna Ni vet, hahaha! Så Suverän Hon är! Halv 5 denna dag så startade även dubblarna, jag deltog inte i den man det gjorde dock Karin och Anna-Carin. Och som dom gjorde det! Dom spelade så Otroligt Bra men tyvärr räckte det inte ända fram förlorade med 12-10 i skilje. Karin Millbert hade Briljerat i Sitt singelspel tidigare på dagen och vann sin Pool, Helt Suveränt! så slutspelet där börjar på torsdag. Detta måste också sägas för idag hände något som inte var av denna värld, en 80 årig Kinesiska blev portad och utslungad av vakterna för att hon hade betett sig så illa. Vad är oddsen på det då? Pratade med en av vakterna och han sade att han aldrig hade varit med om något liknande, och då har jag varit med om mycket under alla mina år som ordningsvakt. Detta tog priset. Denna kväll hamnade vi återigen ute i partytältet. Vi fyllde på vätskenivåerna, hade ju tömt dom under dagen, hahaha! Det sjöngs, skålades, Buggades och Skrattades mycket, för att sedan avslutas på MC Donalds. I morgon är det spelledig dag och då blir det bara Mys. Godnatt!

 

Onsdagen den 27 Juni

Idag sov vi tills vi vaknade av oss själva, gick sedan ut och gjorde stan. Vi åt Gott, Fikade, Shoppade och bara njöt av en helt Fantastisk dag i Stockholm.

 

pingis vm globen 2012 036

Fika på stan

 

Vi bytte som sagt boende igår, så nu bor vi på Sveavägen i en Stor 3, Nära och bra till allt! Anna som också bodde med oss och som hade fixat denna otroligt fina lägenhet fick besök av sin familj som kom direkt från USA. Jag och Karin myste i fulla muggar hela dagen, sedan skulle jag bara vila lite vid halv7 tiden, Jag somnade och sov hela natten. Snacka om Slut! Det är nog åldern, hahaha! 

 

Torsdagen den 28 Juni

Eftersom jag har spelat färdigt så Var jag materialare åt Karin! Jag var i Världsklass sa hon, Bra betyg. Eftersom min dröm om VM guld grusades denna gång så verkar det ju lovande ändå då, att få jobb som vatten å väskbärare är inte fy skam. Detta var en jätterolig dag med mycket bra pingis och Karin fortsatte och briljera så hon ska spela i morgon också.

 

pingis vm globen 2012 086

Materialare Malene och en ngt sliten Karin

 

Kvällen var också i Världsklass, så Kul! träffade Äpplet och hans Fru, Karin skulle upp och spela nästa dag så hon gick hem tidigt. Själv följde jag med några goda vänner ut i Stockholmsnatten. Livet blir inte bättre än så här!

 

Fredagen den 29 Juni

Denna vecka har bjudit på allt tror jag! byte av boende 3 gånger, jodå idag fick vi byta ytterligare en gång! (inte enkelt när man är kvinna och ska ha halva bohaget med utifall man behöver något) Hahaha!  Mycket skratt, roliga möten med gamla vänner och fantastisk pingis. Som sagt så igår träffade jag äpplet och hans fru och idag fick jag förmånen att träffa JO. Kul! Jag fortsatte under denna dag att briljera som materialare, fick också ett litet uppdrag att kasta upp folk på läktaren som stod i spelargångarna. Ja! vad säger man om det då? Allt kan hända.

 

pingis vm globen 2012 052

Annext

 

Jag måste också berätta det att jag hittade mig ett hemligt rum uppe vid Annexet tidigare under veckan där det också spelades matcher, Allt som allt var det 133 bord varav 66 inne i globen, sedan i annexet och hovet. Karin och Anna-Carin funderade hur jag kunde fixa vatten och annat så snabbt? jag gjorde det i mitt hemliga rum, man måste vara lite om sig och kring sig. Hahaha!

Ikväll var det den STORA Bankett kvällen då vi verkligen skulle slå klackarna i taket, men så blev dock inte fallet. Vi hade jättetrevligt men var hemma vi 12 redan. Vi var på den nyöppnade Classic Pong baren där vi åt gott och där har de  pingisbord uppställda under lite mer lättare former, man kunde putta lite golf om man kände eller bara ta en öl i baren och vimla omkring. Imorgon är det sista dagen och Äpplet är i semi. Barbro är också vidare i både singel och dubbel tillsammans med Annie. Helt Fantastiskt! Nu känns det både vemodigt och skönt att denna vecka är till ända, har haft en sån Suverän vecka tillsammans med Karin och alla andra Underbara människor som jag fick förmånen och träffa. Vem vet jag kanske försöker mig på att ta hem det där guldet nästa gång VM går och det är om 2 år i Nya Zeeland.

 

Lördagen den 30 Juni

Idag var det i alla fall den sista dagen som jag behövde släpa denna tunga väska över halva Stockholm, Finaldag och hemresedag. Globens alla platser blev snabbt fyllda, alla ville se vad svenskarna kunde göra denna dag.

 

pingis vm globen 2012 020

På väg till Globen

 

Jag och Karin fick jättebra platser. Som alla vet så vann Äpplet och Barbro och Annie tog Guld í dubbeln, så roligt! Sedan blev det ju Guld i Herrar dubbel också för den lite äldre generationen. Så Mycket bra pingis som jag har sett denna vecka, WOW! Jag säger Tack till CBTK som tog emot mig i klubben med öppna armar, Ni är Fantastiska. Att jag över huvud taget kom till Globen och VM är Karin Millberts förtjänst för det var hon som tyckte att jag skulle vara med. Så blev det! Med hjälp av Min Underbara Pappa som gav mig startavgift och reskassa i 40 års present. Tack Pappa! Ha det Gott Alla! så hoppas jag vi ses i träningslokalen under nästkommande säsong. Jag tackar för mig och säger Klart Slut!

 

Vid pennan /Marlene

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info