Hoppa till sidans innehåll

Yasaka UGP-Slutspel alt. Simons sista match...

03 MAJ 2010 21:49
I helgen ägde Yasaka UGP-slutspelet rum i Örebro. Yasaka UGP består av ett antal R1-tävlingar som går av stapeln under året och det hela skulle alltså avgöras i slutspelet under helgen. De spelare från klubben som kvalade in var Simon Arvidsson, Johan Lundström i HJ20 och Oscar Perman i P12. För Simons del var det ju lite speciellt då det var hans sista tävling i CBTK-tröjan.
  • Skapad: 03 MAJ 2010 21:49

Under lördagen var det poolspel för allihopa där reglerna är sådana att ettan och tvåan går direkt vidare till slutspel och trean och fyran får chansen till återkval.

Johan som varit krasslig under veckan kom inte till sin rätt och klarade inte av att direktkvala utan fick försöka återkvala senare på kvällen. I återkvalet räckte det inte till för Johan trots att han slog Mattias Pernhult i den ena matchen. Johan förlorade mot Espen Rönnberg och var utslagen. Det blev dock 10-12 och 10-12 i de två sista seten mot Espen så det var inte långt borta.

Simon var hur stabil som helst i poolspelet och vann alla sina matcher i poolen förutom mot Harald Andersson och blev därmed tvåa och klar för slutspel.

Oscar fick Anton Källberg och Omid Khosbakht i sin pool och det blev förlust mot Anton med 2-4 i set i första matchen. Bra gjort att ta två set mot den mycket duktiga Anton. I match två vann Oscar med 4-0 över Linus Hafn och hade därmed möjlighet att knipa en andraplats i poolen. I den avgörande matchen om andraplatsen i mot Omid gjorde Oscar en stark återhämtning då han inledde med tappa de två första seten för att sedan utjämna till 2-2 set. Sedan följdes spelarna åt till skiljeset där Oscar tyvärr förlorade med 3-4 i set mot Omid. Det blev alltså återkval för Oscars del också. I återkvalet hade Oscar inga som helst problem i någon av matcherna utan det blev två raka segrar med 3-1 och 3-0 och därmed säkrat slutspel.

På söndagen var det alltså slutspel för Simon och Oscar. Simon var först ut i HJ20 mot Linus Brännström och det blev en stabil seger med 4-0 i set. Oscar fick i P12 i kvartsfinal möta Simon Berglund från Spårvägen som Oscar även mötte i kvartsfinal i USM tidigare under året. Tyvärr blev det en repris på den matchen och förlust för Oscar.  


Prisutdelning

Det blev dock slutligen en fin femteplats för Oscar

Simon fick i HJ20 semifinalen möte Anthony Tran och Simon spelade riktigt bra och vann den matchen med 4-2 i set och därmed var han klar för FINAL!

I finalen som därmed alltså skulle bli Simons sista (än så länge ;) ) match i CBTK-tröjan stod erkänt duktigt Mattias Karlsson på andra sidan bordet. Det var väl så att Mattias var klar favorit i denna match då Simon inte slagit honom på flera år. Mycket riktigt verkade det som att det skulle bli samma sak även denna gång då Simon förlorade första och andra set och ställningen var alltså 0-2 i set. Simon vann dock tredje set med 11-9 men förlorade sedan fjärde set med 7-11 och är nere för räkning när det står 1-3 i set. Simon lyfter sig i femte set och hanterar serv och retur klart bättre och vinner med 11-7, sedan även det sjätte med 11-8 och helt plötsligt är det utjämnat till 3-3 i set!

I sista set följs spelarna åt ända till 10-10 innan Simon kunde vinna med 12-10!


Prispallen i HJ20!

Stort grattis till Simon och en lysande avslutning på karriären i CBTK.

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info