Hoppa till sidans innehåll

Christianstad Frisbee Club - Frisbee


SIDAN ÄR FLYTTAD!

Till   https://c4fc.se/

 

 

 

 

Välkommen till Christianstad Frisbee Club, C4FC!

photostudio_1605214532977.jpg

Christianstad Frisbee Förening är en tämligen nystartad förening och bildades hösten 2015. Vi håller till på discgolfbanan vid Öllsjö-boställe (Kristianstad så klart).  Idag består föreningen av drygt 50 medlemmar (inklusive stödmedlemmar) och vi bedriver både senior -och ungdomsverksamhet. Föreningen växer stadigt och utvecklas succesivt, fler och fler hittar ut till banan och  upptäcker denna härliga aktivitet  

Även om föreningen bara funnits i fem år så har banan har funnits i drygt 10 år. Öllsjö-Banan är en riktigt bra 9 håls bana, en perfekt bana för nybörjare att lära sig grunderna på. Vårt mål i föreningen har hela tiden varit att försöka få till en större - en"riktigt" 18 -håls bana, någonstans i kommunen, men det går trögt. I avvaktan på beslut har vi under åren jobbat med att snygga och fixa till den befintliga banan. Men möjligheterna till att bygga ut den ytterligare är mycket begränsad. Området är alldeles för litet, trångt och inte anpassat för tävlingsspel, men fungerar dock utmärkt som en bana att lära sig grunderna på.

I brist på en "riktig"18-håls bana så skapade vi en permanent SAFARI-bana under 2017. Det betyder att man  använder sig av vissa av ordinarie utkastplatserna/teerna, bansträckningarna men man drar även om "hålen" med nya utkast och till andra korgar. "Hålen" blir således helt "nya". På så sätt kan man få ut mer av banan och få längre bansträckningar innehållande både par 4 & 5 hål. Problemet är att vissa av hålen korsar varandra och det blir spel mot samma korg på några av hålen. SAFARI-banan kan således inte användas som en tävlingsbana för flera deltagare men fungerar utmärkt att träna/spela på om man är några få kastare. Under 2020 har Safari-banan förbättrats succesivt med fasta utkastplatser och kallas numera Den Långa-banan, VIT

Under sommaren år 2020 byggde vi även och fixade iordning en kortare bansträckning för de yngre kastarna - en sk Juniorbana (BLÅ-banan). Under hösten samma år startade vi upp ungdomsverksamheten där tjejer och killar i åldern 8-14 år deltar i träningen. 

Genom att bli medlem i föreningen och komma ut till banan så blir sporten ännu roligare och du lär dig snabbare då du kommer att få massa tips och inspiration från klubbens något mer erfarna spelare.Till våren/sommarens startar vi enklare veckotävlingar där alla - ung som gammal - är välkomna att delta. Vi spelar både med ett eget handicapsystem (hcp) och utan.  HCP får man efter fem registrerade rundor.

 Besök oss gärna på Facebook där vi i forumet kommer att diskutera allt mellan himmel och jord när det gäller att kasta discar. Facebook uppdateras oftare än hemsidan.

https://www.facebook.com/groups/1053968791322662/NYA SPONSORER 2020

Postadress:
Christianstad Frisbee Club - Frisbee
Magnus Rengman, Kung Valdemars väg 32
29165 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0708398474
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Discsport.se