Hoppa till sidans innehåll

KORTHÅLSBANAN - GUL


Lokala regler!

Ospelbar Lie

En disc som stannar uppe i ett träd, buske eller på något sätt nere under marken (håligheter) skall markeras (med en minidisc)på marken lodrätt över eller under discen. Man behöver alltså inte kasta från ett träd.

 

Out Of Bounds

Om någon bit av ett område som är markerat som ”out of bounds” eller O.B. syns mellan discen och fairway så är discen O.B. Ett kast som landar O.B. måste spelas från en punkt inte mer än 1 meter in från den punkt där discen korsade O.B linjen och inte närmare hål med ett kast som plikt.

 

På den här banan är alla cykelbanor, stigar, vägar, tomter och områdena bortanför dessa O.B. om inget annat föreskrivs.  Vid tävlingar så är även områden utanför landnings-zoner också att betraktas som O.B. Nästa kast görs då ifrån utmarkerad ”dropzon” med ett extra kast som plikt. Det gäller då på hål  3, 5 och 8.

 

Straff

När man spelar för nöjes skull så straffas man inte för regelbrott, som t.ex. fotfel, utan de man spelar med och ens eget samvete håller en ärlig.

 

Banetikett

Var tyst och undvik onödiga rörelser när en annan spelare skall kasta.

Stå alltid bakom den spelare som kastar tills dess att kastet är fullbordat.

Plocka alltid ut din disc ur korgen så fort att du har satt din putt.

Hjälp nya spelare att lära sig reglerna.

Tillåt snabbare grupper ute på banan att spela förbi om det är möjligt.

Plocka upp skräp och släng det i sopkorgarna ute på banan.

Ändra inte banan d.v.s buskar, träd, korgar eller skyltar.

 

 

 

HÅLEN

 

  1. OB på stigen och området till vänster om denna
  2. OB på stigen och området till vänster om denna
  3. Vid tävling/tävlingsregler – Allt område utanför klippta kullen anses som OB, vid miss kastar du nästa kast från DZ (plattorna nedanför kullen) med ett pliktkast. Om kastet sker på kullen och hamnar utanför är det vanliga OB-regler som gäller
  4. OB i ”dammen” och på stigen samt området bortom denna.
  5. Utkastet måste ske till höger om trädet markerat med orangefärgad pil (Mandatory). OB i ”dammen” och på vägen samt området bakom denna. Vid miss av Mandatory, kast på/över vägen eller i dammen kastas nästföljande kast från DZ, därefter gäller vanliga OB regler.
  6. OB på fotbollsplanen /Skateparken
  7. OB på fotbollsplanen och i ”dammen”
  8. Ö-hålet, Landa discen på Ön. Området innanför cykelbanorna, gränsen för häcken samt en rak linje bakom korgen till häcken, tillhör Ö- området. Allt utanför anses som OB. Vid miss kastar du nästa kast från DZ (plattorna i hörnet av cykelbanorna) med ett pliktkast. Vanlig OB om man kastar sitt kast från ”Ön” och ut.
  9. OB på stigen, skateparken,  stenröset/muren och området bortom denna.

 

 

Exempel på scorekort. Bifogar excelbladet.

Postadress:
Christianstad Frisbee Club - Frisbee
Magnus Rengman, Kung Valdemars väg 32
29165 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0708398474
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Discsport.se