Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Christianstad Frisbee Club

25 JAN 2016 22:54
Christianstad Frisbee Club (C4FC) är en hyfsat nystartad förening - den bildades i slutet av 2015, så vi är fortfarande i uppbyggnadsfasen. Är du intresserad av Frisbee och i synnerhet Discgolf så är du välkommen.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2016 21:24

Vi är idag ca 40 medlemmar (inkluderat stödmedlemmar) och har idag en 9 -håls bana i Öllsjö (Kristianstad så klart) - en bana perfekt för nybörjare.

Banan har funnits i drygt 10 år. Vårt mål har hela tiden varit att utöka den till en 18-håls bana, men möjligheterna till att bygga ut denna är mycket begränsad. Området är alldeles för litet, trångt och inte anpassat för tävlingsspel, men fungerar dock utmärkt som en bana att lära sig grunderna på.

I brist på en "riktig"18-håls bana så skapade vi en permanent SAFARI-bana under 2017. Det betyder att man kan använda sig av vissa befintliga utkast och bansträckningar och man drar även om "hålen" med nya utkast och till andra korgar. "Hålen" blir således helt "nya". På så sätt kan man få ut mer av banan och få längre bansträckningar innehållande både par 4 & 5 hål. Problemet är att vissa av hålen korsar varandra och det blir spel mot samma korg på några av hålen. SAFARI-banan kan således inte användas som en tävlingsbana för flera deltagare men fungerar utmärkt att träna/spela p åom man är några få kastare

 

Genom att bli medlem i föreningen och komma ut till banan så blir sporten ännu roligare och du lär dig snabbare då du kommer att få massa tips och inspiration från klubbens något mer erfarna spelare.Till våren/sommarens startar vi enklare veckotävlingar där alla - ung som gammal - är välkomna att delta. Vi spelar både med HCP och utan. HCP får man efter fem registrerade rundor.

 Besök oss gärna även på Facebook där vi i forumet kommer att diskutera allt mellan himmel och jord när det gäller att kasta discar.

https://www.facebook.com/groups/1053968791322662/

Skribent: Magnus Rengman

Discsport

Discsport.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Christianstad Frisbee Club - Frisbee
Magnus Rengman, Kung Valdemars väg 32
29165 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0708398474
E-post: This is a mailto link

Se all info