Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola


 

 

C4SS seglarskola är godkänd av Svenska seglarförbundet, vilket bla innebär att vi följer en enhetlig kursplan, har av Seglarförbundet utbildade instruktörer osv .

Nybörjare

Nybörjarkursen bedrivs som en halvdagskurs under 2 veckor på förmiddagarna . Fortsättarkursen är också två veckor lång och hålls på eftermiddagarna

Seglarskolan vänder sig till till barn och ungdomar som vill lära sig segla. Utbildningen sker med våra Optimistjollar, men det kanske bli tillfälle att prova på att prova på att segla den större båten 2-Krona.

Som nybörjare lär man sig seglingens grunder och att hantera en optimistjolle: segling, sjövett och säkerhet, så att man på egen hand kan ge sig ut och segla. Vi lär oss båtens delar, riggning, seglingskunskap, kapsejsning, väjningsregler och knopar. För de som seglat förut slipar man på färdigheterna, och lär sig hur man får ut mer av jollen och taktik men framförallt har vi jättekul tillsammans under en skön sommarvecka med segling, vatten och bad. Det går antingen att kan ha med sig sin egen optimistjolle eller hyra en av jolleklubben. Simmkunnighet på 200m är ett krav och en startålder på ca 9 år är vanligt.

 

Fortsättning? 

Vi vill gärna att ni fortsätter att segla  efter seglarskolan. Därför erbjuder vi alla som går en av våra kurser, nybörjare eller fortsättare, möjlighet att få fortsätta att deltaga i våra aktiviteter under resten av sommaren, i mån av plats. Har ni betalt en kursavgift/hyra för nybörjare eller fortsättare så kan ni kostnadsfritt låna jolle och vara med på våra övriga aktiviteter såsom, onsdagseglingar, läger och tävlingar som vi arrangerar under sommaren. Efter varje onsdagsseglin samlas vi kring grillen för att njuta av den medhavda korven, hamburgaren och marchmallows samtidigt som vi har prisutdelning till alla som deltaget i seglingarna.

 

Träninggrupp 

I år startar vi upp en egen träningsgrupp för dem som seglat minst ett par år och vill börja tävla. Segling två gånger i veckan, onsdag och torsdag. Gruppen kommer att åka ut på ett par tävlingar tillsammans.

Vuxenkurs 

För de föräldrar som blir lite avundsjuka av att se hur roligt era barn har det med seglingen,  och själv vill prova på, brukar vi arrangera en vuxenkurs under en eller två veckohelger. Utbildningen sker då i våra 2-Kronor. Ni behöver alltså inte krypa ner i Optimistjollarna.

 Ange alt-text här.

Seglarskola 2019

Kurs

Vecka

Datum

Klockan

Aktivitet

N1

26-27

 24/6-5/7

 9:00-12:00

Nybörjare Halvdag två veckor (2x5 halvdagar). Vi seglar Optimistjolle.
Max 12 deltagare
Kostnad 1700 kr. Båthyra ingår i kursavgiften

N2

28-29

8/7-19/7

9:00 – 12:00

Nybörjare Halvdag två veckor (2x5 halvdagar). Vi seglar Optimistjolle.
Max 12 deltagare.
Kostnad 1700 kr. Båthyra ingår i kursavgiften

F1

26-27

24/6 –5/7

13:00 - 16:00

Fortsättare Halvdag två veckor. (2x5 halvdagar) . Vi seglar Optimistjolle.
Max 12 deltagare.
Kostnad 1700 kr. Båthyra ingår i kursavgiften

F2

28-29

8/7–19/7

13:00 - 16:00

Fortsättare Halvdag två veckor. (2x5 halvdagar) . Vi seglar Optimistjolle.
Max 12 deltagare.
Kostnad 1700 kr. Båthyra ingår i kursavgiften

Avdrag      

Avdrag om man har egen båt 400 kr

Medlemskap      

Se information om medlemsavgifter

Det är fullt möjligt att gå Nybörjarkurs och Fortsättarkurs samma sommar. Båthyran avdrages på kurs två.

Totala kostnaden för seglarskolan är: Kursavgift(er) + medlemavgift

 Klicka här för att komma till anmälningssidan.

 

 

Uppdaterad: 21 APR 2019 12:00

Postadress:
Christianstads SS - Segling
Hans Folkeson, Prenneg. 6A
22353 Lund

Kontakt:
Tel: 0703818002
E-post: This is a mailto link

Se all info