Hoppa till sidans innehåll
Bild

Börja skjuta


Christianstads Skyttesällskap är landets äldsta skytteförening med anor sedan 1831 och är nu en av landets mest aktiva föreningar med stort fokus på ungdomsverksamheten.

Vi har verksamhet i fyra gevärsskyttegrenar enligt det Nationella regelverket och det Internationella regelverket

  • Luftgevär (10m)
  • Korthållsgevär (50 meter)
  • Gevär (300 meter)
  • K-pist

Vår ”idrottsplats” är skjutbanan Wendesbanan som är belägen på det gamla A3-fältet i Norra Åsum utanför Kristianstad. Banan byggdes ursprungligen 1985 och 2009 byggdes den ut med fler banor och en skjuthall för luftgevär så numera har vi all verksamhet här.

Vi har verksamhet för skyttar i alla åldrar, gammal som ung, oavsett om du är elitsatsande eller motionärsskytt. Skytte är en sport där både tjejer och killar kan tävla mot varandra med lika villkor. Vi är en förening som bedriver gevärskytte mot tavla och fältskyttefigurer.

Vi har öppna träningskvällar på följande tider:

Tisdagar 17:30-19:30

Torsdagar 17:30-19:30

Då är alla välkomna att träna och skjuta hos oss, vi har instruktörer som hjälper er. Under sommarhalvåret (april-september) skjuter vi korthåll utomhus och under vinterhalvåret (oktober-april) skjuter vi luftgevär inomhus. 300m tränar vi inte organisaerat utan där får man hålla utskick på föreningens blogg och Facebook om när det sker träning där.

 

Frågor och svar:

Medlemsavgift 2022: Seniorer - 400 kr/år, Juniorer (under 20 år) – 300 kr/ år., Passiv (skjuter ej) - 200 kr.  Inget medlemskap i början men efter 3 gånger skall medlemsavgift betalas. Medlemsavgift betalas enklast på Bg 5911-5188. Läs mer på sidan "För medlemmar"

Träning: Vi tränar luftgevär (10m) och korthåll (50m) på tisdagar och torsdagar. Ingen organiserad träning på gevär (300m) men hör av er så löser vi det. 

Kikarskytte: Inom de senste åren har klassen "Kikarklass" tillkommit i det nationella regelverket för gevärskytte 300m. Sällskapet erbjuder kikarskyttar att vara med i vår verksamhetn om det regelverk som finns för Kikarskyttar, detta gäller grenarna Banskytte 300m och Fältskytte gevär. Om man vill tävla så gäller det att kikarskytten tar ett gevärskyttekort och betalar tävlingslicens.

Jaktskytte: För "jaktskyttar" som vill skjuta in sina vapen så hänvisar vi dessa skyttar till andra skytteföreningar som bedriver jaktskytte som verksamhet. Endast aktiva skyttar inom andra grenar inom föreningen äger rätt att skjuta in sina jaktvapen på skjutbanan.

Vapen och utrustning: Hos oss finns det vapen och utrustning att låna så att du kan skjuta. Du behöver alltså inte äga ditt eget vapen.  Ammunition och skott säljer vi till självkostnadspris.

Ammunition: Vi säljer skott och ammunition till alla som vill skjuta hos oss. Prisex: 500 st luftgevärskulor – 80 kr, 50 st korthållsskott – 50 kr. Vi säljer även ammunition till 6.5mm - den är subventionerad för aktiva medlemmar och ej aktiva medlemmar betalar fullpris

Tävlingar: Om du (gammal som ung) är intresserad av tävlingar så finns det flera olika tävlingar på olika nivå man kan skjuta. I skytte tävlar de yngre skyttarna i åldersklasser och de äldre i prestationsklasser. Lämpliga nybörjartävlingar är månadstävlingar inom föreningen, hemmabanetävlingar (man skjuter på hemmabana) samt kretstävlingar (inom kommunen). Vill du tävla i lite större sammanhang så finns det en mängd tävlingar inom Skåne och på riksnivå som man kan åka till. Information och anmälningslappar finns på skjutbanan. Är du över 15 år och skall skjuta tävlingar utanför föreningen så måste du ta ett speciellt gevärsskyttekort samt betala en tävlingslicens. 

Uthyrning Skyttepaviljongen: Man kan hyra skyttepaviljongen för fester och tillställningar, endast medelmmar får hya den.

Föreningsintyg: Vid egen licensansökan för vapen krävs ett föreningsintyg från föreningen som i vårt fall skall skrivas under av ordförande eller vice ordförande. För att föreningsn skall skriva under krävs följande för den som söker:

Definition aktiv medlem: Betalar medlemsavgift i huvudföreningen och deltar aktivt i förenings verksamhet dvs. deltar i tävlingar och aktivt hjälper till som funktionär/ledare på tävlingar/föreningsaktiviteter.

Bild 1

Uppdaterad: 16 AUG 2018 16:27 Skribent: Per Klemmedsson

 Våra sponsorer:

 Sparbanekn skane

 

 

Postadress:
Christianstads Sks - Skyttesport
Bengt Sturesson, Fabriksgatan 4A
29154 Kristianstad

Besöksadress:
Gyllenstiernas väg 150-25
29163 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0706347097
E-post: christianstad@skytte...

Se all info