Hoppa till sidans innehåll

Ryttarlicens


Grönt Kort

För att lösa ryttarlicens måste Du ha Grönt Kort. Det visar att Du vet och förstått det mest grundläggande om vad som gäller på tävlingar. Är det barn som tävlar kan målsman ta Grönt Kort.

Ryttarlicens

Från lokal tävling och uppåt krävs ryttarlicens. Du löser licens för en klubb och tävlar med den innevarande kalenderår. Efter nyår måste Du lösa en ny licens.
 

Obs! Ingen anmälan utan licens

Tänk på att lösa tävlingslicens i god tid om du planerar att tävla. I Tävlingsdatabasen, TDB, finns en spärr som gör att du inte kan anmäla utan licens. Det gäller även för häst och ponny.


Du kan inte anmäla till tävling utan att ha en giltig, betald licens och eftersom det tar ett par dagar för betalningen att registreras så är det viktigt att ha lite framförhållning. Spärren finns dels för att stoppa de som tyvärr fuskar med att betala licens och dels för att den försäkring som innefattas av en giltig tävlingslicens ska gälla. En gällande försäkring är av vikt både för den enskilde ryttaren och för arrangören.

Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje år, även för lokal tävling. Möjligheten att lösa livstidslicenser försvinner från och med 2012.

Redan lösta livstidslicenser fortsätter gälla efter årlig, kostnadsfri aktivering i tävlingsdatabasen. OBS! Om hästen är vilande från tävling görs ingen aktivering av licensen det aktuella året.

 

Rätt att ställa ut ryttarlicens

Efter en motion som bifölls på Förbundsstämman 2005 och som sedan behandlats av Tävlingssektionen måste en förening/klubb vara arrangör eller medarrangör vid tävling för att få rätt att ställa ut annat än lokallicenser. Beslutet gäller från 1 januari 2007.

Tävlingssektionen 2005:
Beslutades att: Från den 1 januari 2007 kan annan licens än lokallicens endast utställas av förening/klubb som under det föregående året har arrangerat eller varit medarrangör vid tävling.

Med tävling menas Inbjudningstävling och högre. För att klubben ska noteras som arrangör är det viktigt att Överdomaren i sin rapport nämner om det är fler klubbar än en som varit med och arrangerat.
Även i fortsättningen måste en förening vara arrangör eller medarrangör för att få ställa ut ryttarlicens.
 

Uppdatering 2011-12-04
Att lokallicens försvunnit ur systemet påverkar inte det beslut som togs på stämman 2005 att förening måste vara arrangör eller medarrangör för att få ställa ut annan licens än lokallicens för ryttare.

Frågan har diskuterats i tävlingssektionen och ställts till bland andra distrikten där en majoritet av de inkomna svaren förordar ett fortsatt krav att förening ska vara arrangör för att få ställa ut licenser.

 

Läs mer om olika typer av ryttarlicenser, priser mm i Licensguiden

 

Vi i CHPK vill satsa lite extra på våra tävlingsryttare och om man som medlem är med och arbetar under en arbetsdag och/eller är med som funktionär  under en tävlingsdag får man tillbaks 50% av tävlingslicensen (gälller även endagslicenser).  

Uppdaterad: 18 MAR 2017 15:14

 

 

 

Gilla FaceBook

  

 

 

Akzo Nobel

 

Logga Baggerud

 

 

Bergholm

 

 

Foderboden

 

 

Hopmans Hovslageri 

 

JC Hovslageri 

Nordea

 

Logga Pipposkakeltjänstä

 

Logga PM Åkeri

 

 Logga Redmond Hovslageri

Vadsbro Växtodling AB

 

Yuppies ridsport

Postadress:
Christinehamns Häst och PK - Ridsport
Helena Astin, Krontorpsvägen 8
68160 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: 0706218848
E-post: christinehamns_ponny...