Hoppa till sidans innehåll

Historik Fyrlingen 2007-2011


Fyrlingen startade 2007 som en 32 lag stor regional fyramannatävling, med spel över en dag. Därifrån har den utvecklats till en nationell tvådagarstävling, med spelare från hela Sverige och norden. Det är idag en av de största inomhustävlingarna i norden och en av de tuffaste titlarna att plocka hem under det svenska tävlingsåret. Finalisterna kommer att spela 14 matcher under de två tävlingsdagarna!

Här nedan kan du läsa en historisk tillbakablick över de tidigare upplagorna av Fyrlingen!

2007

Mästare: Benny Bel-Lafkih, Rune Fuglesang, Robert Pettersen och Jan Slevigen, Norge

Kommentar: vid den allra första upplagan av Fyrlingen kom 32 lag till start, vilket var maxantal det året och spel över en dag (gruppspel följt av slutspel med enkelmatcher, trippel eller dubbel-dubbel). Ett par av landets allra bästa spelare kom till start, men de utmanades och besegrades alltså av de starka norrmännen. I övrigt minns vi att veteranlaget med Bertil Rydberg i spetsen tog sig hela vägen till final.

2008

Mästare: Björn Ivarsson, Björn Folke Johansson, Albin Plantin och Filip Goldeus, Sibirien CP

Kommentar: även vid den andra upplagan av Fyrlingen kom 32 lag till start, vilket var maxantal det året och spel över en dag (gruppspel följt av slutspel med enkelmatcher, trippel eller dubbel-dubbel). Det var den första i raden av segrar av det klassiska Sibirienlaget med krigaren Björn Ivarsson i spetsen. Tävlingen hade vid det här laget nått ut i boulesverige och var en tävling av klass!

2009

Mästare: Björn Ivarsson, Björn Folke Johansson, Albin Plantin och Filip Goldeus, Sibirien CP

Kommentar: Fyrlingen utvidgade sig till en tvådagarstävling och testade konceptet med ett maxtak på 64 lag (lottat grundspel med två spelstarter på lördagen, dubbelmöten i slutspelet på söndagen). Det kom fantastiska 54 lag. Mat ingick, tävlingarna livesändes på nätet för första gången och det hela andades stortävling (Hasse Hagberg jämförde tävlingen med VM, då resultatredovisningen i hallen var obefintlig). Men, segrarna blev de samma som året innan. Björn Ivarsson ledde sitt lag i flera dramatiska bataljer med såväl spelare som domare och stod till sist som mycket välförtjänta mästare i en av årets stora tävlingar i Sverige.

2010

Mästare: Björn Ivarsson, Björn Folke Johansson, Albin Plantin och Filip Goldeus, Sibirien CP

Kommentar: Fyrlingen tog ett litet steg tillbaka organisationsmässigt och satte maxantalet till 48 lag (gruppspel med två spelstarter på lördagen och dubbelmöten i slutspelet under söndagen, dessutom ingen tidsbegränsning). Tävlingarna flöt på bättre då hallens servicemöjligheter var bättre anpassade för den här mängden spelare. Med lag från hela landet, med hela svenska toppeliten på plats och flera nordiska bra lag, gick Sibirienlaget segrandes för tredje gången i rad. Laget skrev om tävlingen på sin hemsida som en av de mest prestigefyllda under året.

2011

Mästare: Patrik Andersson, Thomas Wiede, Jimmy Löf, Halmstad, samt Johan Skagerlund, BK Strand

Kommentar: Exakt samma upplägg som året innan och lika bra flöt tävlingarna även den här gången. Men vi fick nya mästare. De regerande mästarna från Sibirien var vid det här laget ett upplöst lag och det stod klart att de inte skulle försvara sin titel. Mästarna skulle till sist bli det starka Halmstadslaget (med de blivande EM-spelarna Andersson och Wiede) som senare under året vann SM-trippeln och i Fyrlingen var man alltså starkt ackompanjerade av Johan Skagerlund från Strand. Finalen var högdramatisk och sevärd och motståndare var ett Sibirienlag, anförda av Jesper Skult. Mästarna vände underläge efter trippeln genom att vinna båda dubblarna. Minnesvärt från tävlingarna var också att veterangänget med Reino Lindberg i spetsen tog sig hela vägen till semifinal och slog bland annat förstaseedade Coccinelle på vägen.

Uppdaterad: 03 JAN 2012 10:16 Skribent: Herman Thorell

loggafyrlingen

Postadress:
Club Boule la pomme de pin Toarpsdal - Boule
Toarpsdal Hasselbacken, Birgitta Thorell
51690 Dalsjöfors

Kontakt:
Tel: 033125483
E-post: hermantoarpsdal@gmai...

Se all info