Hoppa till sidans innehåll

Arkiv 2010


Så har den allra första upplagan av POM de Prix avgjorts och det blev på många sätt en succé, om än en blöt sådan.

Tävlingen samlade tillslut fina 32 lag, vilket innebär fullspikat i anmälningslistan. Förvisso fick arrangörsklubben pytsa in 3 spelare för att det skulle bli så, men samtidigt visar det påen hållbar organisation för arrangemanget. Arrangemanget led inte på något sätt av att Jan-Olof, Margit och Eva (som var de som fick hoppa in och spela) spelade.

På boulebanan kunde man ganska tidigt se vilka som skulle bli de stora favoriterna till slutsegern. Far och son Silfverberg, Marco och Wille, visade redan i gruppspelet att de ville vara med och kriga om slutsegern. Likaså inledde förstaseedade Robin Johansson och Patrick Nicklasson från BON starkt i sin grupp, men efter en genomklappning i sista matchen rasade de från en ganska klar ledning till en försmädlig tredjeplats och vips var man utanför A-slutspelet och kampen om förstapriset. Slutligen presterade Janne Johansson IST, i par med inlånade Eva Friis-Hansen från arrangörsklubben, fin boule och såg tidigt mycket starka ut. Ett annat seedat lag som tog sig till A-slutspel var Bosse Haraldsson och Mats Holmqvist, men väl där tog det stopp mot paret Trogen DBB och den andra överraskningen för dagen var ett faktum. Faktum med att när man summerade kvartsfinallagen fanns det flera överraskningar och ett av dem skulle ta klivet till en semifinal, i det starka startfältet!

I första semifinalen mötte Johansson/Friis-Hansen ett lokalt lag, Jan-Olof Bengtsson och Roy Svensson från Borås Petanque. Boråsarna är ett av de trevligare man kan hitta på boulebanan, men spelmässigt hade de inte en chans mot Silfverbergs. Lika glada som blöta kunde boråsarna hämta ut tredjepriset ungefär samtidigt som det slutade regna. I den andra semifinalen var det betydligt jämnare och lite mer utdraget. Jonny patron KÄR och Kjell Andersson SÖR tillhörde de mer långväga gästerna och ville spela för hela pengen. Men man kunde inte vända ett konstant underläge och till slut vann Silfverbergs med ganska klara siffror.

När finalen satte igång hade också ösregn byts ut mot solsken och det värmde människorna runt boulebanan. Far och son Silfverberg gjorde faktiskt processen kort med Johansson/Friis-Hansen. En lång och blöt dag tog ut sin rätt mest på Johansson/Friis-Hansen, men som stred tappert ända in i det sista i finalen. Det var faktiskt ganska många åskådare som applåderade mästarna och övriga pristagare. Dessutom stannade flera av dem kvar för kvällen följande grillfest och flaskspel, ett populärt inslag. Och just stämningen trots det dåliga vädret tidigare på dan borgar för att POM de Prix är här för att stanna som mysig sommartävling. Ett citat från Jonny Patron får sammanfatta det och avsluta den här texten:

"Ni som vill spela en rolig Öppen tävling ska nog redan nu boka plats till nästa år. Biggan har lovat att man ska kunna spela i string och ändå svettas och att knotten är färdigmatade och bukstinna så dom inte orkar flyga runt och störa oss. Fan vet om jag tror på allt, men jag chansar inte, så jag åker dit och kollar."

Resultat A-slutspel (inklippt från SBF-online):

1 Marco Silfverberg 27981 SKT
1 William Silverberg 28006 LID
2 Janne Johansson 24435 IST
2 Eva Friis- Hansen 23714 POM
3 Jan-Olof Bengtsson 24362 BOR
3 Roy Svensson 27050 BOR
3 Kjell Andersson 22339 SÖR
3 Jonny Patron 13273 KÄR
5 Jan-Olof Caspersson 10854 KIF
5 Mona Larsson 26253 KIF
5 Mattias Thorell 17332 BON
5 Hamid Zangeneh 17903 BON
5 Lars-Gunnar Krantz 27474 KIF
5 Helena Ojala 27475 KIF
5 Joakim Trogen 15836 DEB
5 Sanna Trogen 10911 DEB

 

Resultat B-slutspel

1. Kjell Petersen och Lasse Svensson KIF

2. Jari Illomäki och Peder Aronsson BOR

Uppdaterad: 04 MAR 2012 18:20 Skribent: Herman Thorell

loggafyrlingen

Postadress:
Club Boule la pomme de pin Toarpsdal - Boule
Toarpsdal Hasselbacken, Birgitta Thorell
51690 Dalsjöfors

Kontakt:
Tel: 033125483
E-post: hermantoarpsdal@gmai...

Se all info