Hoppa till sidans innehåll

Arkiv 2011


POM de Prix 2011

Så är 2011 års upplaga av POM de Prix avklarad. Fjolårets regnfest byttes mot en dag i solsken, däremot så vacklade tävlingen något av den något tunna deltagarsiffra på 20 lag. En förklaring till att tävlingen inte drog fullt hus som ifjol är att det samtidigt några mil från Toarpsdal spelades två exakt likadana tävlingar. I Göteborg spelades Kvibergsträffen och i Motala spelades Platen Cup.
Hur gick det då i POM de Prix? Finalen kom att bli en uppgörelse mellan två Skövdepräglade lag. Oscar Andersson (med ett förflutet i POM) och Petra Karlsson, båda spelandes för BON från Skövde mötte Hamid Zangeneh BON och Robin Johansson, spelandes för Skatås men boendes i Skövde och med BON som moderklubb (har dessutom spelat för POM). Fram till finalen hade de båda lagen spelat relativt bra, även om Oscar och Petra vunnit mest och bäst (bl.a. 13-1 i semin). Finalen blev aldrig direkt spännande, då Oscar och Petra förde spelet och tillslut vann med ganska klara 13-5. På delad tredjeplats kom Tommy Lagerhult (SKT) i par med Christer Lenson (BOR), samt Göran Ruthberg och Ulf Andersson, Grodan boule från Åmål.
Som vanligt var tävlingen mycket uppskattad av deltagarna. Boulepriser, välkomnande bemötande och hög kvallitet i serveringen skapade mätta och belåtna spelare. Sekretariatet flöt på bra, vilket är en mycket god förutsättning för att en bouletävling ska fungera bra. Väntetiderna var korta för de flesta och hela tävlingen var färdigspelad på ca 6 timmar (kl 10-16.15), något som också får ses som exemplariskt med tanke på storleken på tävlingen (20 lag).
Pomme de Pin satsar på att förbättra arrangemanget ytterligare till nästa år, men sannolikt är då att man måste få en tävlingshelg utan så stor konkurrens. Samtliga berörda arrangörsföreningar skulle må bra av att inte slåss om de boulespelare som idag spelar regionala bouletävlingar. Konkurrens är bra då det kräver att arrangörerna vässar sina arrangemang, men samtidigt får det inte bli huggsexa. När POM de Prix spelas nästa år återstår att se.
Resultat A-slutspel (saxat från SBF Online)
PlaceringFörnamnEfternamnLicensnrKlubb
1 Oscar Andersson 16643 BON
1 Petra Karlsson 22205 BON
2 Robin Johansson 14216 SKT
2 Hamid Zangeneh 17903 BON
3 Göran Ruthberg 16820 GRO
3 Ulf Andersson 15963 GRO
3 Tommy Lagerhult 23439 SKT
3 Christer Lenson 27051 BOR
Resultat B-slutspel
1. Pascal Lefevre och Gert Andersson LAN
2. Oscar Karlsson och Owe Karlsson POM

 

Uppdaterad: 04 MAR 2012 18:20 Skribent: Herman Thorell

Postadress:
Club Boule la pomme de pin Toarpsdal - Boule
Toarpsdal Hasselbacken, Birgitta Thorell
51690 Dalsjöfors

Kontakt:
Tel: 033125483
E-post: hermantoarpsdal@gmai...

Se all info