Hoppa till sidans innehåll

Succé på SM i Kalmar

14 JUN 2017 19:56
När våra duktiga dansare kom hem från årets SM i Kalmar, var det med många sköna minnen och en hel del finaler och pallplatser i bagaget. Vi hade sju finalplatser, vilket gav bl a ett SM brons och ett SM GULD!!
  • Uppdaterad: 14 JUN 2017 21:56

guld1pose1

Det var i Dance Ports paradgren, Dubbelbugg, som årets guldmedalj togs i. Den nya trion, Jonas, Johanna och Matilda dansade hem vandringspokalen i juniorklassen till prisskåpet. Där kommer de samsas med våra första guldmedaljörer, Odin, Emma & Matilda från 2013. Med sitt vältajmade finalprogram till Östen med Restens låt 'Hon kommer med solsken', drog de ned stående applåder och fick sedan själva jubla då de ropades upp som segrare.

jubeldubbel2

Jonas och Johanna var riktigt heta under SM. förutom dubbelbuggsguldet, blev det 3 finalplatser till. Det blev bl a ett brons i Lindy hop. Även där var det mycket vältajmat i dansen vilket gillades av publik och domare. Med i Lindy finalen var även Martin och Ida. De slutade strax bakom med en strålande fjärde plats. I juniorbuggen blev det en fjärde plats för Jonas och Johanna. De bådar gott då de även nästa år är juniorer. I juniorbuggen dansade även Martin och Ida, de slutade på 14:e plats. Simon och Matilda dansade till sig en 21:a plats, i bugg junior, på sitt första SM tillsammans. 

martin&ida1jonas&Johanna2niklas&Fanny1

Martin & Ida dansade i årets SM mot juniorerna. Men det märktes inte. 2 finalplatser, vilket gav två 4:e platser. Detta i nämnda Lindy Hop, men även i Rock. De dansade även bugg och boogie woogie där de slutade 14:e i bugg samt 9:a i Boogie. Våra fantastiska 35+ dansare Bonny & Marita blev 91:a i årets största klass, med 108 starter. 

När våra vuxna dansade skrevs det historia i vår klubb. Niklas och Fanny dansade till sig en finalplats i Bugg vuxenklass. I finalen dansade de mot sex par som alla tidigare dansat SM final innan. Även Adrian och Emma dansade i Bugg vuxenklass, de slutade 63:a. Niklas och Fanny dansade även till sig en semifinalplats i boogie woogie. De slutade på en strålande 9:e plats. 

Hejarklacken under SM var även den fenominal med mycket hejarop och snygga T-shirts som smyckade läktaren riktigt läckert. 

Foton: Jochen Römling & Renata Kaleta

Skribent: Christer Lind
Epost: Adressen Gömd

 

 

Bli medlem

Postadress:
DF Dance Port Fjällbacka - Danssport
Ann Brattström, Råröd 3
45741 Fjällbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info