Hoppa till sidans innehåll

Fokuscupen

10 SEP 2019 23:28
Ta chansen att testa tävla under väldigt lättsamma och lekfulla former, i vår egna lokal. Detta är ett nytt koncept och upplägg som vi hoppas ska gynna i alla i föreningen!
  • Skapad: 10 SEP 2019 23:28

Syftet är att kunna ge klubbens alla medlemmar möjlighet att tävla på olika nivåer på hemmaplan under lättsamma och lekfulla former samtidigt som samverkan mellan tävlingsdansare och socialdansare ökar.

Fokuscupen består av fyra deltävlingar under säsongen 2019/2020. Varje deltävling bedöms utifrån det fokus tävlingsgrupperna haft under träningsperioden. Du behöver inte ha tävlat någon gång tidigare för att kunna delta.

Fokustävling 1 (8/10 kl.18.00) – Variation
Fokustävling 2 (26/11 kl.18.00) – Musikanpassning
Fokustävling 3 (vt) – Teknik
Fokustävling 4 (vt) – Dansglädje

Respektive dansare samlar på sig poäng genom deltagande. Dvs deltar du i 1 deltävling får du 1 poäng, deltar du i två deltävlingar får du 2 poäng osv. Målet är att gruppen gemensamt samlar för att nå en medaljnivå och belönas med ett gemensamt pris.

Medaljnivå

Poäng motsvarande:

Pris:

Guld

75% av Rockringens medlemsantal

4h gratis workshop för alla deltagare i cupen

Silver

60% av Rockringens medlemsantal

2h gratis workshop för alla deltagare i cupen

Brons

50% av Rockringens medlemsantal

1h gratis workshop för alla deltagare i cupen

Bedömning på respektive deltävling sker av olika ”domare” med mer eller mindre danskunskap beroende på fokusområde. Domaren/domarna sätter en poängbedömning 1-10 per par baserat på hur väl de utför fokusområdet. Vid eventuell uttagning sker kryssbedömning in i final. Inga resultat tas med från respektive deltävling undantagen deltagarfrekvens.

Samtliga grenar som föreningen bedriver tävlingsträning inom kommer finnas med i cupen (Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie & Rock ´n roll). Under samtliga deltävlingar kommer en jack’n’jill i bugg (paren lottas ihop) i tillägg arrangeras för att ge dansare utan partner möjlighet att tävla.

Cupen arrangeras i föreningens träningslokal under ordinarie träningstid på tisdagar (se datum och tid ovan) och förläggs i anslutning till socialdanstiden för att uppmuntra tävlingsdansare att delta på socialdansen.

Samtliga medlemmar i föreningen är välkommen att delta i cupen!
Förhoppningen är att tävlingsdansare och socialdansare deltar i cupen. Efter avslutat tävlingspass så hålls en kort ”tips och trix” där föreningens alla medlemmar kan delta och socialdans påbörjas direkt efter detta. Det kommer även finnas fika till försäljning. 

Vill man inte vara med och tävla är man givetvis välkommen som publik. 
Vi hälsar er härmed varmt välkomna till höstens två deltävlingar i Fokuscupen!

Skribent: Julia Elfving
Epost: Adressen Gömd

webb-tv

 

FB-bild

 

Bli medlem

 

r8alXEyU

 

 

Postadress:
DF Rockringen - Danssport
Leif Sundin, Granvägen 4
89142 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: 0660372430, +46703495941
E-post: This is a mailto link

Se all info