Hoppa till sidans innehåll

West Coast Swing


West Cost Swing (WCS) är en social pardans från USA:s västkust, med rötter i Lindy Hop. West Coast Swing utvecklas och influeras hela tiden av andra danser.

Dansen bygger i grunden på ett antal basturer som kan varieras på otaliga sätt. Dansen är en så kallad "slotted dance" vilket innebär att varje par har en tilldelad area att dansa på till skillnad från andra sociala danser där man rör sig runt dansgolvet medsols i dansriktningen.

West Coast Swing är en icke koreograferad, förd pardans. Dansen har tonvikten på ”connection” och musikalitet. Parkänslan är viktig. Dansens rörelser karaktäriseras av en distinkt mjuk elastisk ”look” vilket är följden av den
grundläggande stretch/kompressionstekniken. Dansen har en flytande rörelse över golvet och dansarna är upprätta. West Coast Swing skall väl harmonisera med musiken och spegla dess intensitet och stämningar. Dansturerna skall hänga samman på ett naturligt och harmoniskt sätt utan att störas av några omotiverade stopp eller avbrott, man skall uppleva ett flyt i dansen. Den innehåller inslag av improvisationer där följaren ges större utrymme än i många andra pardanser.

West Coast Swing kan dansas till många olika musikstilar som exempelvis RnB,
Hiphop, blues och pop till ett företrädesvis lugnt tempo; ca 80 – 130 bpm

Uppdaterad: 19 DEC 2014 16:01 Skribent: Niklas Fyhr

Följ oss på INSTAGRAM

Länk till Dansklubben Altiras FB-grupp

youtube_bild_svart

Logotyp SDF

 

Postadress:
DK Altira - Danssport
Sara Westin, Höjdvägen 1
86145 Fagervik

Besöksadress:
Bergsgatan 126
85350 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info