Hoppa till sidans innehåll

Lindy hop (Jitterbug)


Lindy hop (Jitterbug)
Kommer ursprungligen från Amerika på 30-talet. Den dansades i de då mycket fashionabla kvarteren i Harlem. Musiken är swing, vilket innebär att det finns många variationer och "break" i musiken, som de dansande följer och utnyttjar. De flesta turer i Lindy Hop dansas på sex taktslag (tex jig walk, under the arch, passering) eller åtta taktslag (tex swingout, promenad och charlestonvariationer). Kläderna har för det mesta anknytning till 30- och 40-talets New York. Lindy Hop kan antingen improviseras eller dansas efter ett intränat mönster. Inom tävlingsdelen finns tre klasser; B, C och D, där B är den högsta. I Lindy Hopens högre klasser får även akrobatik (air-steps) förekomma.

På Altira finns flertalet möjligheter att förkovra sig i Lindy hop:ens underbara värld. Varje torsdag har vi träning 18.00-19.30. Svårighetsgraden anges som Medel+. Vi rekommenderar att du bör ha gått en Nybörjarkurs/Intensivkurs för att kunna hänga med. Upplägget är annars sådant att man försöker så gott man kan. Vi hjälps åt så att alla trivs.

Ungefär en gång i månaden arrangeras Sundsvall Swing Friday som innebär socialdanskväll med swingmusik. Vanligen äger detta evenemang rum på en fredag kl 20.00-22.00. Ibland händer det att vi mellan 19.00-20.00 håller t ex prova på i Lindy hop, Blues etc.

Kommunikation kring aktiviteter, filmklipp, bilder och Lindy hopvänner i Sundsvall med omnejd finns att tillgå i Facebookgruppen Lindy Sundsvall. Välkommen att dansa med oss!

Uppdaterad: 18 APR 2018 15:45 Skribent: Sara Westin

Följ oss på INSTAGRAM

Länk till Dansklubben Altiras FB-grupp

youtube_bild_svart

Logotyp SDF

 

Postadress:
DK Altira - Danssport
Sara Westin, Höjdvägen 1
86145 Fagervik

Besöksadress:
Bergsgatan 126
85350 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info