Hoppa till sidans innehåll

Bugg


Bugg är i grunden en helsvensk företeelse, men börjar nu göra sitt antågande även i grannländerna samt på kontinenten och är också en variant av den Lindy Hop som kom till Sverige. I filmer från dansstället Nalen i Stockholm kan man se den svenska Lindy Hop som ligger till grund för dagens Bugg. Dansen utvecklades till den stil som dansas på dansställen i hela Sverige. Denna stil har givetvis olika dialekter och varianter, men grunderna är i stort sett lika i hela landet. Denna dans som är enkel i sin uppbyggnad och struktur, är den av våra danser som har flest tävlingsdansare och utövare på social nivå inom Svenska Danssportförbundet.

När man i Sverige började tävlingsdansa i Bugg under 70-talet fanns det en klass för allt, nämligen Fri Stil. Denna delades 1983 upp i Utebugg och Fri stil, men redan 1984 togs detta bort och en ny indelning gjordes. Den nya uppdelningen var Fri Stil och Rock.

Senare fick man den uppdelning man har idag och Bugg utvecklades med stor entusiasm av dansare från hela Sverige. Idag är Bugg den dansgren som de flesta klubbar har som stomme i sin verksamhet och i många fall en sluss in till de andra danserna som Svenska Danssportförbundet administrerar.

Uppdaterad: 31 MAR 2010 16:31
Skribent: Thomas Holmberg
Repslagaregatan 5
Kontoret är tills vidare bemannat följande tider:
Måndag  - Torsdag        13.00 – 15.30
Helgdagar stängt.

ev. avvikelser meddelas på vår facebook-sida
Facebook

Postadress:
DK Danzvett - Danssport
Box 268
59323 Västervik

Kontakt:
Tel: 070-552 15 53
E-post: This is a mailto link

Se all info