Hoppa till sidans innehåll

Nya personuppgiftslagen GDPR

22 MAJ 2018 23:13
Från 25 maj 2018 gäller EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas.
  • Skapad: 22 MAJ 2018 23:13

Enligt Riksidrottsförbundets stadgar (8 kap. 5 §) är förening, som är medlem i förbund inom RF, skyldig att föra medlemsförteckning. Någon närmare beskrivning av vilka uppgifter som ska ingå i förteckningen anges inte i stadgarna. Det bör dock vara självklart att ett medlemsregister ska innehålla personuppgifter som är motiverade för att föreningen ska kunna fungera som en demokratisk medlemsorganisation för idrottslig verksamhet. Självfallet ska namn och adressuppgifter finnas med för att kunna kommunicera med medlemmarna, men även ålder, kön och andra specifika uppgifter som behövs för den idrottsliga verksamheten ligger normalt inom ramen för ändamålet för medlemsregistret.

I samband med införandet av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har Riksidrottsförbundet (RF) tagit fram en uppförandekod för idrotten. Du kan läsa mer om den på rf.se/Personuppgifter.

DK Danzvett använder sig av plattformen IdrottOnline. Där finns bla medlemsregistret, det som finns i medlemsregistret är namn, personnummer och kontaktuppgifter. Vi lämnar inte ut personuppgifterna till obehöriga.

Som medlem har du rätt att få utdrag vilka uppgifter som finns registrerade. Du har även rätt till radering av uppgifter som är registrerade.

Skribent: Maria Dahlström
Epost: Adressen Gömd
Repslagaregatan 5
Kontoret är tills vidare bemannat följande tider:
Måndag  - Torsdag        13.00 – 15.30
Helgdagar stängt.

ev. avvikelser meddelas på vår facebook-sida
Facebook

Postadress:
DK Danzvett - Danssport
Box 268
59323 Västervik

Kontakt:
Tel: 070-552 15 53
E-post: This is a mailto link

Se all info