Hoppa till sidans innehåll

2000: Dykveckan i Lysekil


Dykveckan 2000 i Lysekil

 

Ph02415j.jpg (19936 bytes)

Söndag 6/8:

Mats och Catharina, Melker och Beata samt jag, Anders B, anlände till Lysekil på förmiddagen med färjan över Gullmaren, medan Jonas H, Conny och Björn Magnusson hade tjuvstartat och anlänt redan på lördagen. Dagen var gråmulen och det höll på att blåsa upp, så att både 11.00-dyket, som vi hade siktat på, och 13.00-dyket ställdes in. Efter incheckning och uppackning tog vi därför lunch på en uteservering med utsikt över Södra hamnen. På eftermiddagen tog vi färjan tillbaka till Skaftö och gjorde
ett "bildyk" vid Jordfall. De som dök djupare än 40 meter tyckte att sikten var bra, men inte vi andra. Jag har noterat stora krabbor och mycket fisk i logboken. På kvällen blev det köttfärssås, vänligen skänkt av ett gäng som åkt hem efter helgen. Bara ett dyk första dagen således.

Måndag 7/8:

Samma väder. Ett halvbra dyk på morgonen, med båt, vid "hänget" öster om Gulskär, och på eftermiddagen bildyk igen. Nu till Alsbäck på norra sidan av Gullmaren; i lä och eftermiddagssol. Bra dyk efter omständigheterna tyckte vi som dök. Bägarkoraller på bara 15 meters djup.

Tisdag 8/8:

Två bra båtdyk vid Gäven och Bläckhall. Conny hade glömt sitt viktbälte på morgonen, men detta löstes elegant genom att (den inhyrde) båtföraren Anders anropade sitt eget dykcenters båt och dirigerade den till samma dykplats, varvid en gul keps kunde överräckas till Conny, nej jag menar att Conny fick kliva över till den andra båten och dyka med dem, för att vi andra skulle slippa vänta. Räkafton med goda vita viner i sol på dykcentrets takterrass i sol med utsikt över hela havet väster ut.

Onsdagen 9/8:

Salthästen; kanondyk med "blå" ned- och uppstigning i öppet, upprört hav; mer bekvämt än det låter trots allt. Dykgenomgång före som stämde skrämmande väl med hur topografin mm var när vi väl kom ned. På eftermiddagen Trillingarna, där åtminstone Björn och jag hittade en mycket lång klyfta med mycket fisk och framförallt krabba efter krabba efter krabba….. Nattdyk vid Släggholmen mitt i sta´n. Alla nöjda. Vissa var nere på nästan 30 meters djup.

Torsdag 10/8:

Kornö kalv; ett väggdyk i supersikt där tyvärr Björn och jag fick bryta efter c:a tio minuter pga diverse problem. På eftermiddagen regn. Björn och jag valde ett torrdyk på Havets hus, där Björn förvånade en del andra besökare genom att stoppa ner sin Nikonos i ett hajakvarium.

Fredag 11/8:

Två bildyk; först ett förvånande bra vid Vikarvets museum, mitt emellan Havets hus och Pinneviksbadet; 29 meter; mycket Sabellor och Prothantea Simplex, trollhumrar, långtaggig vit sjöborre, virvelmask, kuddsjöstjärna samt de stora skaldjuren och bägarkorall, och på eftermiddagen ett slammigt dyk vid vindkraftverken vid Skalhamn. Där gav jag upp dykveckan pga en alltmer läckande dragkedja. Då flera andra sjökor åkt hem något dygn tidigare pga engagemang på andra håll behövdes en påfyllning till lördagen 12/8, som Roland och Andreas fick stå för.

Jag tror att alla var mycket nöjda med veckan, trots att vädret inte var det bästa hela tiden och en del utfärder ställdes in. Vi trivdes mycket bra på dykcentret som har ett underbart läge vid havet, men ändå promenadavstånd till centrum. En av kvällarna åt vi på samma restaurangs veranda som första dagens lunch. Tork- och förvaringsmöjligheterna på dykcentret var mycket goda.

http://hem.passagen.se/dks/
Ekedalsgatan 43 Göteborg
031-471480

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info