Hoppa till sidans innehåll

2001: Gran Canaria


Vi bodde i San Agustín som ligger på den södra delen av ön. Priser på dykutfärder varierar mellan 160-300 kr så det lönar sig att snoka runt lite. Man får löjligt lite rabatt om man har egen utrustning.Temperaturen var ca 18-19º i vattnet och 23-30º i luften.

Dyk 1-4 gjorde vi med Gran Canaria Diving Club (Blue Explorers) dom hade sitt dykcenter i Playa del Cura vid Puerto Rico, dom hämtade oss vid hotellet varje morgon och vi dök enbart från båt.

 

 

Söndag 1/4

Dyk1 Pasito Blanco på sydspetsen av ön. På den här platsen var det så mycket med snappers och andra fiskar i stim att man knappt kunde se själva revet. Här var det mycket mer djur än vad vi hade väntat oss, vi såg stingrockor, muränor, sprindelkrabbor, putsarräkor, trumpetfisk, ödlefisk och en massa annat.

Sikten var ca 15m maxdjup 18m.


 

Dyk2 Puerto de Mogan

"Wreck of Mogan"

Det är en båt som sänkts till ett utflyktsmål för en turistubåt. Vi såg åtta- och tioarmad bläckfisk, nakensnäcka, muränor och mycket med fisk. Själva vraket var väl inte mycket att hurra över men det var en hel del med liv här, det beror delvis på att folk från ubåtens följebåt slänger i mat för att locka dit mer fisk.

Sikt 15m maxdjup 18m.


 

M

 

Måndag 2/4

Dyk3 Almund Reef strax utanför Playa del Cura

Vi tyckte att det här stället låg för nära land. Det märktes också i vattnet för det var sämre sikt och mindre med fisk, men vi såg en stingrocka och en bläckfisk i alla fall.

Maxdjup 22m sikt ca 10m

Onsdag 3/4

 

Dyk4 Amfi Reef öster om Puerto Rico

Även detta ställe var nära land och det var mycket med partiklar i vattnet, och det blev ju inte bättre när en del semesterdykare kom igång med sina speciella simsätt. Men det var mycket med fisk här och vi såg en lilagul nakensnäcka.

Maxdjup 15m sikt ca 10m.

 

 

Dyk5 Utfärd med Medusa Sub ifrån Las Palmas

Vrak Kalais

110m lång
14,5m bred
Dykdjup 18 till 34 m

Lastbåt med cementsäckar ombord

Sjönk ca 1980 orsak?

15 min med båt från Las Palmas hamn.
Det blåste mer på norra sidan av ön och vågorna var 2,5 till 3 meter höga och vi gungade fram och tillbaks även inuti vraket på ca 30m djup. Vår guide fick återvända till ytan med en spanjor som mådde dåligt, så jag, Carola och en finne fick börja dyket på egen hand. Vraket var väldigt fräscht och det var mycket att titta på, det fanns väldigt mycket med fisk bla en muräna. Efter ett tag så kom vår guide och vi tog en tur ner till maskinrummet, inuti vraket var det väldigt välbevarat och fräckt. Tyvärr blev det bara ett dyk idag trots att det var sagt två vilket vi naturligtvis inte gillade.
 

Torsdag 4/4

Dyk6 Cabrón, Arinaga på ostkusten, landdyk.

Idag dök vi i ett naturreservat som skulle vara väldigt bra men det blåste en hel del så det var mycket med partiklar i vattnet.Förutom finnen så var det tre amerikanska marinsoldater som var med. Det började bra med en tioarmad bläckfisk som latade sig på botten och en hel del med fisk.


Men på det här dykplatsen så var det många dykcenter som hadedykare i samtidigt, och efter ett tag så upptäckte vi att vi följde efter fel gäng. Vi letade ett tag sen simmade vi upp till ytan i tron att vår guide skulle komma upp men icke, vi dök ner igen och återvände till i och uppgångsstället så det blev ett löjligt kort dyk.

Maxdjup ca 25m sikt ca 12m

 

Dyk7 Arguineguin Reef, utfärd med Top Diving ifrån Puerto Rico

Ett schysst avslutningsdyk med stingrockor, muränor och gör mycket med fisk.

Maxdjup 16m sikt ca 15m.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info