Hoppa till sidans innehåll

Klubbdyk 20110714


Efter tre sena avhopp pga diverse sjukdom/olycksfall, blev det Leif och jag som åkte iväg. Som ensamt dykpar kunde vi välja dykmål fritt. I anledning av utlovad blåst valde vi bort dykcentra med utfärder i öppna havet och styrde mot Gullmaren. Leif hade nyligen besökt de flesta dykplatserna där och jag fick därför välja och valde Ormestad. Vädret var ljusgrått, men vi klarade oss från regnet fram till Ljungskile på hemvägen. Cirka 20 grader i luften och lägst 13 i vattnet på vårt maxdjup. Det blåste rejält i träden ovanför sjöbodarna och vågor vid ytsimmet tvärs över viken. I efterhand hade jag föredragit att vandra ut till sjöbodarna. Vid dansbanan hade vi dock behagligt lä. Trots avhoppen enligt inledningen blev definitivt inte ensamma, eftersom Västkustträffen 2011 hade förlagt dagens dyk till Ormestad. Med cirka 20 deltagare var ständigt några par på väg ur eller i, och lite tips och annat snack fick vi tillfälle till.

Dyk I: Ner utanför yttersta sjöboden. Dryga 25 m längs väggen på utvägen. Hyfsade bilder (med mina mått mätt!) på större torsk, ett plattfiskpar och en virvelmask. Hemsimmet kring 18 m. Hittade en hummer att ta ett par bilder på, under en sten, när vi börjat klättringen uppåt på sandbotten. Strax därefter mycket sämre sikt i viken och vi tappade bort varandra på det grunda och ploppade upp på olika ställen, med några minuters mellanrum. Längre ut var det minst 8 m, eller mer, sikt. Dyktid (min) 51´.

DykII: Ner vid bojarna utanför bryggan vid dansbanan, efter att ha simmat under bryggan från den lilla stranden. Snett utåt höger på sandbotten och åter ner till dryga 25 m, längs det mer måttligt sluttande berget på högersidan. Träffade Mr Sjökock på utvägen och Mrs Sjökock på hemvägen (bägge på lite grundare djup). I ö åter plattfisk, rötsimpa och en del fina anemoner. Sista kvarten av hemsimmet så grunt som 10 m. Där mycket av mindra fiskar och annat småliv att titta närmare på. Dyktid 48´. Sämre sikt; 6 m.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig dykdag. Vägtavlan efter Rollsbo visade 47´ till Ullevimotet, så det fick bli 45:an via Jordfallsbron.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info