Hoppa till sidans innehåll

Klubbdyk 20120501


Idag blev det ett spontant första maj klubbdyk hos Dyk-Leif i Hamburgsund. Annika & Klas har tillbringat hela helgen däruppe och när vi såg Anders inlägg på facebook måndag kväll så fanns det inget att tveka över. Allt stämde så Dyk-Leif planerade en tur till Persgrund under tisdagen. Detta är en plats som vi har längtat till i massor av år. Ryktet går att platsen kanske inte finns eftersom som få har varit där.

Väl på plats träffade vi Peter S och Conny som hade planerat in en dag på Väderöarna. De blev mer än nöjda när Anders berättade att han planerade en tur till Persgrund. Det blåste lite mer än vad YR hade lovat så vi var lite nervösa när vi steg på båten. Frågan var om vi kunde ta oss hela vägen ut till Persgrund. Väl ute på havet så var det betydligt lugnare än inne vid hamnen och efter en timmars tur med Triton var vi äntligen framme.

Dykplatsen visade sig vara lika fantastisk som myten säger. Vi hade en fantastisk sikt och det såg ut som en stor blomsteränd med alla havsnejlikor, hasvtulpaner, döds man hand och tareskog. Mängder med nakensnäckor men förmodligen lite kallt än för fisken. Landskapet var otroligt vackert och det fanns inget av den sedvanliga sedimentet som tyvärr normalt finns på de flesta dykplatser. Det var 12 helnöjda dydkare som åt sin goda thailunch i solen på Triton innan det var dags för dyk nummer 2. Det hade blåst upp lite mer men under ytan var det lika vackert.

Vi hade alla en helt otrolig dag och nu äntligen vet vi att myten är sann. Persgrund är Sveriges bästa dykplats,

Annika

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info